Generální partner
Světlý režim
21. říjen 2017

Tvrdé K.O. v závěru, Teplice-Karviná 1:0

Odehráli výbornou partii, ale nemají ani bod. Karvinští na severu Čech byli jasně lepším týmem, zahodili několik jasných šancí a v konečném součtu se jim to vymstilo. Jejich katem se stal tři minuty před koncem domácí Vaněček.
FK Teplice
sobota 21.10.2017
1:0
(0:0)
Stadion Na Stínadlech
Diváci: 4036
MFK Karviná
Diviš – Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob – Ljevakovič, Kučera – Hyčka (68. Vošahlík), Trubač (59. Červenka), Rezek - Vaněček.
Berkovec - Čolić, Košťál, Lischka, Vondra - Budínský, Šisler - Lingr (77. Štepanovský), Moravec, Kalabiška (82. Wágner) - Panák.
Branka: 87. Vaněček
ŽK: Krob, Červenka (TEP.)
Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Kříž

Komentář

S poměrně velkými změnami v základní sestavě vyrukovali na domácí Teplice fotbalisté MFK Karviná. Od začátku dostali příležitost Ondřej Lingr (vůbec poprvé v nejvyšší soutěži) nebo Jan Vondra, naopak nedostalo se na kapitána Pavla Eismanna či Tomáše Wágnera. Lehké zranění nepustilo do hry Marka Janečku a do brány se vrátil Martin Berkovec. 

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu, ale přeci jen byli o něco aktivnější svěřenci kouče Webera. Během prvních dvaceti minut si vytvořili řadu centrů po standardních situacích. Jejich exekutorem byl ve všem případech Lukáš Budínský a nutno podotknout, že teplická obrana byla neustále v permanenci. Je škoda, že se žádný pokus neujal. Budínský to ovšem dvakrát zkoušel také z dálky, v obou případech letěly jeho pokusy těsně nad břevno.

Domácí byli evidentně hrou hostů překvapeni a spoléhali výhradně na brejky. Ovšem Hyčka ani Rezek nemířili přesně, tudíž Berkovec v bráně střely jistil pouze pohledem. O rozruch se ve 29. minutě postaral svou střelou z hranice vápna Ondřej Lingr – těsně vedle. 

Aktivnější Karviná nenechala domácí odpočinout. Další velké šance přišly s blížícím se koncem úvodního dějství. Jan Kalabiška (odehrál stý ligový duel v české lize) si počíhal na zadní tyči a hlavičkou o zem nechal vyniknout gólmana Diviše. Poté zakončení kapitána Šislera vykopával z brankové čáry stoper Šušnjar. 

Bez jediného zásahu do sestavy se pokračovalo po změně stran. Hned po rozehrání se Karvinští zmocnili míče a s jemnou tečí Budínského střely měl Jakub Diviš v domácí bráně velké problémy. Následná dorážka obsazeného Kalabišky letěla za stadion.

V 55. minutě to z dálky vyzkoušel Admir Ljevakovič, ale střela mířila vedle. Domácí kouč Šmejkal reagoval do sedmdesáté minuty dvěma střídáními, zatímco Jozef Weber neměl důvod sahat do sestavy. K tomu se odhodlal až v 77. minutě, kdy Lingra nahradil Štepanovský. Poslední dvacetiminutovka nabídla spíš boj a devět minut před koncem velkou šanci střídajícího Štepanovského. Tomu procpal míč nejaktivnější hráč na hřišti Lukáš Budínský, ale slovenský záložník v jasné šanci přestřelil.

Velice aktivní hosté ještě zatlačili domácí tým, ale ke gólu nevedlo vůbec nic. Naopak po nenápadné akci a centru se prosadil hlavou v 87. minutě tísněný Vaněček a vystřelil domácím tři body. Karvinským zbyly pouze oči pro pláč.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Daniel Šmejkal: „Jsem rád, že máme tři body. Nehráli jsme dobře a bylo na nás vidět, že to je důležité utkání. Celý první poločas jsme se nemohli dostat do hry, ve druhé půli se hra vyrovnala a nakonec jsme hezkou brankou rozhodli. Štěstí se tentokrát přiklonilo na naši stranu.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Převládá v nás obrovské zklamání z výsledku a je těžké tento zápas hodnotit. Víme, že jsme neodehráli vůbec špatný duel, ale opět to dopadlo pro nás špatně. Byli jsme mnohem aktivnější než v předchozích venkovních utkáních, ale sráží nás koncovka. Opakovaně neproměňujeme šance a to je problém. Když už se schylovalo k remíze, tak z ojedinělého závaru dostaneme gól.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo