Generální partner
Světlý režim
22. září 2016

TZ - Moravskoslezský kraj podporuje vrcholový sport

Prvoligový klub MFK Karviná a.s. získal finanční podporu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu „Podpora vrcholového sportu v Moravskoslezském kraji“.
Od roku 2015 poskytuje Moravskoslezský kraj finanční prostředky na provozní potřeby prvoligových fotbalových a hokejových klubů působících na území Moravskoslezského kraje. Díky postupu do nejvyšší fotbalové soutěže mohl i náš klub požádat o finanční prostředky na zajištění provozních výdajů klubu. 

Pod hlavičkou MFK Karviná a.s. hraje nejenom prvoligový tým A-mužů, ale také tým U21 v Juniorské lize a mládežnické a dorostenecké týmy, jejichž profesionální sportovní výchova je realizována v licencovaných střediscích pod drobnohledem Fotbalové asociace České republiky.

Finanční podporu ve výši 5 mil. Kč na období srpen 2016 – prosinec 2017 klub využije zejména na provozní výdaje související s organizací a účastí na mistrovských utkáních (domácích i soupeřových hřištích), také na odměny rozhodčích, trenérů a zajištění sportovní výstroje sportovců. Dotace není určena na odměny hráčů  A-týmu mužů, které jsou výhradně hrazeny z prostředků reklamních partnerů společnosti.

Finanční podpora prvoligových klubů z úrovně krajů má své opodstatnění. Fotbalové i hokejové kluby prezentují kraj v celonárodním měřítku. Mistrovská utkání jsou součástí společenského a kulturního života daného regionu. Vrcholoví sportovci se stávají vzorem pro děti a přivádějí je tak ke sportovním aktivitám, zdravému životnímu stylu a týmové spolupráci, což v kontextu dnešního životního stylu tráveného bez pohybu s prostředky výpočetní techniky má pro společnost nezanedbatelný přínos.



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo