Generální partner
Světlý režim
28. leden 2018

Karvinští odletěli ladit formu na Kypr

Na osm dnů se přechodným domovem karvinských borců stane kyperské letovisko Ayia Napa. Právě tam absolvují herní soustředění, jehož cílem jsou tréninky a zápasy na přírodní trávě v příjemných klimatických podmínkách.

Brzký budíček, rychlé zabalení v kabině a pět minut po půl třetí ráno odjezd autobusem směr vídeňské letiště, odkud v 10:25 hodin odletěl Airbus A320-214 letecké společnosti Austrian Airlines směr Larnaka – tak se dá v krátkosti shrnout začátek nedělního dne fotbalistů a realizačního týmu MFK.

Osmadvacetičlenná výprava se následně z letiště v Larnace přesune autobusem do Ayia Napy. Ubytování má celý tým zajištěno v Anmaria Beach Hotel***. Kromě tréninkových jednotek na přírodní trávě je v plánu také kvalitní regenerace a hlavně přípravná utkání. „Počasí nám v Karviné od začátku přípravy vesměs přálo, ale samozřejmě se těšíme na přírodní trávu. Celý leden jsme totiž trénovali na umělce. Teď to bude jiné, přeci jen liga se blíží a my potřebujeme být připraveni,“ prohlásil trenér Josef Mucha.

Ten s sebou na nejdůležitější část zimní přípravy bere osmnáct hráčů do pole a tři brankáře. V plánu jsou také tři přípravná utkání – proti Slask Wroclaw, FK Čukarički a FC Nitra (podrobně jsme informovali ZDE). „S výběrem soupeřů panuje spokojenost. Především se srbským soupeřem půjde o jiný styl, na který třeba nejsme až tak zvyklí,“ pokyvuje Mucha hlavou.

Na Kypr se těší i útočník Tomáš Wágner, který prozatím v přípravě neskóroval. „Bude to jiné, budeme se připravovat na přírodní trávě. V této fázi přípravy je důležité odjet za lepšími podmínkami. Určitě je na místě poděkovat vedení klubu, že nám zajistilo toto soustředění,“ podotkl. Ten s Karvinou zažije druhý zahraniční výjezd. Minulý rok se k týmu připojil ráno před odletem do Turecka a potom vstřelil všechny tři góly během přípravných duelů v Malé Asii.

Nominace na soustředění

Brankáři: Ciupa, Krnáč, Le Giang
Obránci: Čolić, Dreksa, Eismann, Hošek, Letić, Štěrba
Záložníci: Budínský, Janečka, Kalabiška, Lingr, Moravec, Pavelka, Smrž, Šisler, Štepanovský, Weber
Útočníci: Panák, Wágner

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo