Generální partner
Světlý režim
14. únor 2018

Ligoví dorostenci ladili formu na Slovensku

V minulém týdnu zvládli dorostenci U19 tři duely na Slovensku a navštívili také juniorskou Ligu mistrů mezi Nitrou a Feyenoordem Rotterdam.

Ideální podmínky pro herní i taktickou přípravu a samozřejmě regeneraci našli hráči a realizační tým v Nitře, kde trénovali a odkud vyjížděli k zápasům. Ty byly celkem tři – proti Nitře U21, Zlatým Moravcím U19 a Dunajské Stredě U19. Konečná bilance zní jedno vítězství a dvě porážky. „Celé soustředění jsme ladili k vrcholu v podobě posledního utkání proti Dunajské Stredě. Protočili jsme všechny hráče, cestovali jsme ve složení 18+2,“ vyprávěl trenér Marcel Frajt.

Zápasy dorostencům ukázaly nedostatky před jarní části především v defenzivní činnosti, ale i spoustu dobrých věcí směrem do ofenzivy. „Bohužel nás trochu trápila koncovka, vypracovali jsme si plno šancí,“ přiznal hlavní trenér U19.

Tým se musel obejít bez reprezentanta Jana Holzera a v průběhu soustředění ulehli tři hráči s chřipkou. „Proto si zbývající kluci zahráli dosyta, se sestavou jsme museli také trochu improvizovat, ale zvládlo se to,“ usmál se Frajt.

Celá výprava si nenechala ujít utkání juniorské Ligy mistrů (UEFA YOUTH LEAGUE) mezi Nitrou a Feyenoordem Rotterdam. „Utkání se hrálo ve Zlatých Moravcích, panovala skvělá atmosféra a hrál se výborný fotbal. Jsme rádi, že jsme takový zápas mohli vidět na vlastní oči. Pro nás všechny to byl velký zážitek,“ dodal Marcel Frajt s tím, že holandský tým vyhrál 3:2, když o svém vítězství znamenající postup do další fáze rozhodl v poslední minutě.

Za možnost vycestovat na důležitou část přípravy mimo Karvinou Marcel Frajt poděkoval vedení klubu a šéftrenérovi SCM Petru Gibalovi.

Souhrn přípravných utkání

FC Nitra U21 – MFK Karviná U19 3:2 (Paholík a Podbiol)
Zlaté Moravce U19 – MFK Karviná U19 1:2 (Vlachovský, Ratica)
Dunajská Streda U21 – MFK Karviná U19 3:1 (Ratica)

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo