Generální partner
Světlý režim
27. únor 2018

Střelecké hody, juniorka vyhrála 6:2

Osm gólů bylo k vidění v dalším kole nadstavbové části Juniorské ligy. Karvinští v domácím prostředí přestříleli Jihlavu a vrátili se do čela tabulky.
MFK Karviná
pondělí 26.2.2018
6:2
(3:0)
Kovona UT
Diváci: 21
Vysočina Jihlava
Ciupa - Štěrba (38. Rokyčák), Moskál, Sorochenko (35. Coma), Bernatík - Weber, Šisler - Lingr, Egri, Sas - Řapek (87. Přibyl).
Duba – Vrzal, Opluštil, Beseda, Vašíček (46. Karmazín) - Daníček, Nerad - Matulka, Smejkal (41. Mašić), Čáp – Svoboda (46. Lorenc).
Branky: 25. a 37. Lingr, 30. vl. Duba, 64. Rokyčák, 73. z pen. Moskál, 85. Egri - 67. Lorenc, 77. Daníček
ŽK: Opluštil (JIH.)
Rozhodčí: Dubravský

Komentář

Premiérový jarní domácí zápas se odehrával v třeskutém mrazu. Od začátku byli hosté silnější na míči a vytvořili si gólové šance – ovšem bez úspěchu. První gól dala Jihlava, ovšem z ofsajdu. První regulérní trefu nakonec obstaral domácí Ondřej Lingr, když prokázal důraz v malém vápně a dotlačil míč do sítě. 

Po třiceti minutách to už bylo o dva góly, když si brankář Jihlavy srazil do brány slabé zakončení Davida Egriho. O sedm minut později přišel krásný moment, kdy se Lingr zmocnil míče, pláchl domácím zadákům a chladnokrevně zakončil. Poločasový stav tedy byl 3:0.

Oba týmy hrály dál útočně, další branku vstřelili opět domácí, konkrétně Michal Rokyčák. Za několik minut se zaslouženě dočkali také hosté po přesném zakončení Lorence. Domácí však odmítli zdramatizování, když svou aktivitou donutili Jihlavu faulovat ve své šestnáctce a sudí Dubravský pískl pokutový kop. K němu se postavil kapitán Pavel Moskál a i s trochou štěstí zařídil Jihlavským pověstného „bůra“.

Za čtyři minuty snížil Daníček, ovšem poslední gól vstřelili domácí – prosadil se David Egri. V průběhu zápasu domácí zahodili čtyři nebo pět tutových šancí, hned dvakrát zazdil tutovku Daniel Řapek.

Výhra 6:2 znamená návrat na první místo a tři kola před koncem jistotu postupu do nadstavby proti týmům z české skupiny Juniorské ligy.

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Šlo o typický zápas Juniorské ligy, který mohl skončit klidně ještě divočejším výsledkem. Oba týmy si vytvořily plno šancí, nás v několika případech opět podržel gólman Ciupa. Musím vyzdvihnout všechny hráče A-týmu. Je vidět, že když se áčku daří, tak tu pozitivní energii přenesou i na kluky z juniorky. Opakovaně podal výborný výkon Tomáš Weber, který neomylně rozděloval přihrávky, z kterých byly velké šance a některé skončily i v síti.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo