Generální partner
Světlý režim
22. únor 2010

Jakub Legierski povolán do reprezentace Polska

Přáním každého fotbalisty je oblékat reprezentační dres. Tento sen se brzy splní i našemu hráči Jakubu Legierskému. Trenér Marcin Dorna ho povolal do polské reprezentace do šestnácti let.

Ve dnech 1. až 5. března proběhne soustředění reprezentace Polska do šestnácti let. Mezi nominovanými nebude chybět ani útočník MFK OKD Karviná Jakub Legierski.

Tento talentovaný hráč přišel do Karviné před dvěma lety z malé polské vesničky jménem Goleszow. A za ty dva roky se v Karviné vypracoval až do národního týmu Polska.

A jak hodnotí Jakuba Legierského trenér Zdeněk Jelínek? „Mám to štěstí s ním pracovat již třetí sezonu. Do našeho oddílu se dostal díky pozornosti a zájmu trenéra Slawka Piszceka, který pro náš oddíl vyhledává talentované hráče v Polsku a zajišťuje kontakty s polskými družstvy.

Hned v prvních momentech mě zaujal svou hráčskou inteligencí, skromností a snahou prosadit se. Zpočátku byla mezi námi určitá úskalí – jazyková bariéra, jiná mentalita a návyky a především motorické nedostatky. Přinesl si s sebou poměrně kvalitní individuální techniku – byl od počátku velice silný v situacích 1:1, dobře se orientoval v pokutovém území a na rozdíl od většiny hráčů jeho kategorie byl schopen hrát oběma nohama… Na druhou stranu mu chyběla všeobecná pohybová průprava - špatná technika běhu, rytmika pohybu, obratnost a velice těžkým „oříškem“ bylo získat jej pro kolektivní pojetí hry… Dnes můžeme určitě říci, že se u nás Kubuš aklimatizoval a je schopen v mužstvu pracovat jako každý jiný hráč. Dokonce bych řekl, že je jednou z vůdčích osobností týmu, ve kterém nastupuje. Pokud je v patřičné kondici – plném tréninku, tak je velice těžké jej odstavit od míče, je schopen dát hře myšlenku, připravit šance pro spoluhráče, ale i přesně a kvalitně zakončit. Není náhodou, že díky své kopací technice je jedním z mála hráčů, kteří jsou využíváni na zahrávání standardních situací.

Jakub Legierski je tedy hráčem, který je v současné době členem kádru U17 (hraje o kategori výš). Pravidelně nastupuje v MSDD na postu útočníka. Je jedním z talentů pohybujících se v této věkové kategorii. Pokud bude na sobě stále tvrdě pracovat a pozorně naslouchat rady svého nejbližšího okolí, mohla by být jeho fotbalová budoucnost velice zajímavá… Já jsem rád, že ho ve svém družstvu mám a mohu alespoň trochu ovlivnit jeho fotbalový růst. Upřímně mu přeji, aby tento dílčí úspěch jeho duši pohladil a jeho fotbalovou osobnost posunul o něco dál. Tento krůček je příjemný, ale je to jen krůček!“ dodal trenér Zdeněk Jelínek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo