Generální partner
Světlý režim
4. březen 2010

Neděle 14:30: MFK OKD Karviná – Dukla Praha

Již jen hodiny dělí karvinské fotbalisty od zahajovacího výkopu druhé ligy. Ve svém úvodním střetnutí narazí tým MFK OKD na jeden z našich nejslavnějších klubů – Duklu Praha.

Na podzim se z Julisky stěhovali body do Karviné. Podobnému exportu v obráceném gardu jsou hráči MFK připraveni zabránit. „Uděláme všechno pro to, aby body zůstali doma. Je to po dlouhé době zápas, ve kterém půjde o hodně. Proto bychom chtěli vstřelit rychlý gól, aby z nás spadla nervozita, kterou budeme v jarní premiéře pociťovat. Přestože Dukla disponuje kvalitním kádrem, tak největší pozor si budeme muset dávat na Chigoua, který je nebezpečný. A když k tomu přidáme i bojovnost a důraz, což je naše silná stránka, nemám pochyb o tom, že budeme úspěšní,“ vyjádřil se obránce Vlado Staš.

Na první mistrovské utkání v dresu Karviné je připraven slovenský záložník Marek Kostoláni. „Na první zápas se těším, pokud mě ovšem trenér postaví. Skončila nám příprava a tím nám končí i stereotyp. Teď už půjde o hodně. O Dukle vím, že je to ambiciózní celek, kterému nevyšla letošní sezóna podle představ. Trenér nás upozorňoval, že mají za sebou úspěšnou přípravu, kdy v Tunisku ladili formu na travnatém hřišti. Nám se nepoštěstilo, abychom si zahráli na trávě. Ale neberu to jako náš handicap. O vítězství budou rozhodovat jiné atributy: bojovnost a mentální síla. A v tom bychom měli mít navrch. Navíc se těším i na mého kamaráda Pavla Vránu z Nitry, který obléká dres Dukly.“

O tom, že zápas s Duklou Praha nebude procházkou růžovou zahradou, ví brankář MFK OKD Tomáš Kučera: „Pražané určitě nepřijedou do Karviné jen na výlet. Pojedou si sem nejméně pro bod. Myslím si, že o výsledku utkání rozhodnou standartní situace. Na těžkém terénu to bude přetlačovaná. Komu prvnímu se podaří propasírovat míč do soupeřovy brány, ten vyhraje. Očekávám bojovný zápas s vítězným koncem pro nás.“

Adrian Čeman hledá na úvodním střetnutí pozitiva. „Konečně máme za sebou zimní přípravu, která byla dlouhá a velice náročná. A nejvíce mě těší, že si zahrajeme na trávě. Už se mi totiž po ní stýskalo. Jenom doufám, že nebude pršet nebo dokonce sněžit, aby se dal hrát pořádný fotbal.“

„Dukla si v Tunisku zastřílela. Ale my z ní strach nemáme. Jsme dobře připraveni a zápas odmakáme na sto procent. Zajímá mě jenom výhra. Je mi úplně jedno, kdo vstřelí góly, či jestli zápas skončí výsledkem 1:0, nebo 4:3,“ říká odhodlaně útočník Vladimír Mišinský.

Atraktivní utkání s Duklou Praha se odehraje tuto neděli 7. března od 14:30 na Městském stadionu v Karviné – Ráji. Náš tým bude spoléhat na tradičně výtečné karvinské publikum, které nás požene za třemi body. Apelujeme tedy na všechny fanoušky MFK: Přijďte nás podpořit v co nejhojnějším počtu. Udělejme všichni společně z našeho stadionu nedobytnou tvrz. Svým hlasitým povzbuzováním vytvořme bouřlivou kulisu, na kterou není Dukla zvyklá.

Průběh zápasu MFK OKD Karviná – FK Dukla Praha můžete sledovat on – line na sportovním serveru www.onlajny.cz

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – Dukla Praha ve druhé lize: 2 – 0 – 1. 4:3

.

Nejlepší střelci:

Karviná: 8 – Mišinský, 6 – Opic, 2 – Jursa, Pontus, 1 – Ficek, Hoffmann, Pavlík, Milosavljev, Juroszek

Dukla Praha: 8 – Chigou, 4 – Vrána, 2 – Berger, Malý, Kulvajt, 1 – Kolomazník, Vorel, Šiml, Svatonský, vlastní

.

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 575 diváků

Dukla Praha: 503 diváků

.

Kursy:
Tipsport (2 –3 – 3,6), Chance (2,05 – 3 – 3,45), Fortuna (2 – 3 – 3,6), Maxitip (2 – 3 – 3,6), Sazka tip (2 – 3,05 – 3,4), Synot tip (2 – 3 – 3,5)

.

Podzimní střetnutí

FK Dukla Praha – MFK OKD Karviná 0:1 (0:1)

Branka: 30. Mišinský. ŽK: Chigou - Ficek, Tchami, Jursa. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Teuber. Počet diváků: 504

FK Dukla Praha: Jakubov - Mikula (65. Kokoška), Kučera, Vorel, Pospíšil - Svatonský, Šiml (58. Mičic), Gedeon, Berger - Kolomazník (46. Malý), Chigou.

MFK OKD Karviná: Kafka - Hoffmann, Čeman, Buryán, Staš - Jursa, Ficek, Pavlík, Tchami (90. Milosavljev) - Opic, Mišinský (76. Juroszek).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo