Generální partner
Světlý režim
3. červen 2018

Martin Berkovec: Nebyl moc důvod něco měnit

Už se zdálo, že brankář Martin Berkovec na jaře nezasáhne do žádného utkání v HET lize. Ovšem před posledními dvěma zápasy se zkušený borec s číslem 12 na dresu vrátil mezi tři tyče a dvěma čistými konty pomohl k záchraně!

Martine, jak s odstupem několika dnů po skončení HET ligy hodnotíte rok strávený v dresu MFK Karviná?
Nakonec jako úspěšný, protože jsme zachránili ligu. Mám radost, že jsem k tomu také mohl přispět.

V létě jste přišel jako jasná jednička a až na zápasy proti Slavii, ve kterém jste chytat nemohl, a s Plzní, byla vaše pozice na podzim pevná. Po utkání na Dukle byl nejprve odvolaný trenér Weber a do dalšího zápasu šel do brány Patrik Le Giang, kde vydržel až do května…
…a chytal výborně, takže trenéři neměli důvod něco měnit. Do toho jsem se ještě zranil a trvalo nějaký čas, než jsem byl připravený. Suma sumárum až na dva zápasy na jaře všechno odchytal Patrik Le Giang a zachránili jsme se hlavně díky němu.

Ale také máte na záchraně svůj podíl, ne?
Ano, oba jsme k záchraně pomohli, já ale odchytal až ta poslední dvě utkání. Tak to trenéři tzv. namixovali a ukázalo se to jako správné řešení.

Na to jsem se chtěl zeptat. Překvapilo vás, že jste po skoro půl roce šel do brány na existenční zápasy proti Baníku a Jihlavě?
Nevím, jestli překvapilo… Spíš jsem si myslel, že můj poslední zápas v karvinském dresu byl ten na Dukle. Když jsem se dozvěděl, že proti Baníku půjdu do brány, snažil jsem se co nejvíc nachystat hlavně v hlavě. U gólmana je to až z osmdesáti procent právě o hlavě a zbytek o tréninku. Zkušenosti se záchranou mám z Bohemky a navíc mi táhne na třicet, takže i v tomto ohledu nějaké zkušenosti mít musím. Ale samozřejmě i já jsem byl trochu nervózní. Kdo říká, že není nervózní, tak kecá.


O to sladší asi jsou dvě vychytané nuly, které výrazně pomohly k prvoligové příslušnosti i pro další sezónu, že ano?
Ty jsou takovou třešničkou na dortu (úsměv). Bral jsem to tak, že nesmím udělat chybu. Kvůli spoluhráčům i lidem v klubu a ve městě.

Už jste někdy zažil sestup z ligy?
Naštěstí ne! Ale s Bohemkou jsme to možná měli o něco těžší, protože jsme nevěděli, kolik bodů potřebujeme uhrát v posledních kolech. S Karvinou to bylo jasně dané – výhra v Jihlavě rovná se záchrana.

Končí vám tady hostování a zároveň, pokud se nepletu, také smlouva v pražské Slavii. Co bude dál, už víte?
Zatím nevím. Jediná jistota je, že mi ve Slavii opravdu 30. června končí smlouva. Vůbec to není tak, že bych v Karviné nechtěl být. Opravdu ale zatím nevím, co bude dál.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905