Generální partner
Světlý režim
26. červen 2018

Po kvalitním výkonu vítězství, Karviná-Górnik Zabrze 3:1

Takhle by to šlo! Skalp účastníka kvalifikace o Evropskou ligu musí těšit, zvlášť po průběhu utkání. O góly vítězů se podělili Jan Kalabiška, Adriel D´ Avila Ba a Eric Ramirez.
MFK Karviná
úterý 26.6.2018
3:1
(2:1)
Kovona
Diváci: 0
Górnik Zabrze
I.poločas: Berkovec - Čolić, Dreksa, Janečka, Tusjak - Šisler - D`Avila Ba, Panák, Suchan, Kalabiška - Wágner. II.poločas: Pastornický - Moravec, Piroch, Menich, Letić - Mareček - Štepanovský, Budínský, Lingr, Ba Loua (70. Galuška) - Ramirez.
I.poločas: Loska - Wolniewicz, Wiśniewski, Bochniewicz, Gryszkiewicz - Liszka, Matuszek, Żurkowski, Smuga - Angulo, Jimenez. II.poločas: Pawłowski - Michalski, Pjetrović, Suarez, Koj - Bartczuk, Kubica, Ambrosiewicz, Ryczkowski - R. Wolsztyński, Urynowicz.
Branky: 6. Kalabiška, 26. Ba Loua, 63. Ramirez - 18. Matuszek
Rozhodčí: Vojkovský

Komentář

Ve druhém letním utkání si Karvinští připsali první výhru. Herně navázali na podařené sobotní představení a přítomné diváky na Kovoně bavili ofenzivním fotbalem plný centrů a šancí.

První gól přišel už v šesté minutě a stál za to – testovaný hráč tmavé pleti D´Avila Ba po vyhrané hlavě Filipa Panáka našel perfektním křížným centrem na zadní tyči Jana Kalabišku, který skluzem dopravil míč poprvé do sítě. Za dvanáct minut bylo vyrovnáno, přesný centr z rohového kopu uklidil za Martina Berkovce hostující Matuszek.

V 25. minutě dostal Jimenez průnikovou přihrávku a mířil do šibenice, jenže Berkovec střelu hezky vytěsnil. Potom už přišly šance domácích a druhý gól v síti brankáře Górniku. Hlavičku Wágnera sice po centru vyrazil, ale dobíhající Adriel D´Avila Ba Loua se nemohl mýlit. Po několika minutách hezký výpad na levé straně, autor prvního gólu Kalabiška poslal krásný centr na Tomáše Wágnera a ten zblízka šanci zazdil.

A do třetice nejlepší karvinský střelec uplynulého ročníku – hlavou z ideální pozice zakončil jen do brankáře. Na konci poločasu ještě zahrozil Górnik, ale gólman Berkovec přečetl i tento brejk a se zakončením si poradil.

Do druhé půle oba trenéři vyměnili celé sestavy, až na střelce druhého gólu, kterého karvinský kouč Nádvorník nechal hrát až do sedmdesáté minuty. Po gólu volala výborně kopnutá standardní situace Lukáše Budínského, ale ujalo se až zakončení Erica Ramireze po přízemním centru právě mozku karvinské ofenzivy.

Zbývající půlhodina nabídla spíš pološance, domácí si bez problémů hlídali náskok a kvalitního soupeře už takřka do ničeho nepustili. Po závěrečném hvizdu se z Kovony ozýval zcela zasloužený potlesk!

Ohlasy trenérů

Trenér Roman Nádvorník: „Narazili jsme na opravdu těžkého soupeře, který je v přípravě dál kvůli blížící se kvalifikaci o Evropskou ligu. Utkání jsme zvládli, kluci k tomu v obou poločasech přistoupili správně. Ve hře se objevovaly prvky, které po hráčích vyžadujeme v tréninku. Zápas se musel líbit, hráli jsme hodně v šestnáctce Górniku. Sami jsme je až na obdržený gól a jeden brejk nepustili do šancí. Jsem spokojený.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo