Generální partner
Světlý režim
10. červenec 2018

Karviná nestačila na Ružomberok, prohrála 1:3

V prospěch slovenského týmu rozhodla efektivnější koncovka. V předposledním přípravném duelu tak zvítězil hostující Ružomberok.
MFK Karviná
úterý 10.7.2018
1:3
(1:2)
Kovona
Diváci: 0
MFK Ružomberok
Pastornický - Putyera, Piroch, Moskál, Letić - Smrž - Štepanovský (58. Egri), Suchan, Weber (69. Lingr), Galuška - Řapek.
Čtvrtečka – Čurma, Maslo, Twardzik, Urdinov (70. Madleňák) – Daniel (70. Jedinák), Kochan (30. Brenkus), Kostadinov (70. R. Kružliak), Gal Andrezly (70. Gešnábel) – Takáč (83. Kmeť) – Tandir (58. Gerec).
Branky: 35. Smrž - 11. Kostadinov, 38. Daniel, 84. Kružliak
Rozhodčí: Proske

Komentář

Fotbalisté MFK nastoupili v omlazené sestavě, starší a zkušenější hráči usedli na lavičku a na tribunu. První gól vstřelil slovenský tým, když běžela 11. minuta, zblízka se trefil Kostadinov po akci jeho spoluhráče jeden na jednoho. V dalších minutách se domácí tlačili do zakočení, ale pokaždé chyběl kousíček k finálnímu řešení.

Příklad? Stoper Moskál perfektním křížným balónem přenesl míč na pravou stranu, kde Oliver Putyera prošel neatakován až před brankáře, ale byl tak překvapený, že zamířil mimo. Za tři minuty mohl v jedné ze svých tří šancí skórovat Petr Galuška, ale měl problémy s razancí. Na druhé straně se proletěl vzduchem Martin Pastornický, když zlikvidoval dalekonosný pokus soupeře.

Zasloužené vyrovnání přišlo deset minut před pauzou, kdy se nadvakrát prosadil po rohovém kopu Vojtěch Smrž. Nerozhodný stav vydržel jen tři minuty – nedostoupený Erik Daniel napřáhl z dálky a zamířil naprosto přesně.

Místy zbytečně tvrdý duel ve velkém dusnu pro sebe nakonec urvali hosté, když v závěru Kružliak trefil po chybě v obranné fázi do šibenice. Předtím však Karvinští nevyužili hned několik zajímavých situací, které měly být dohrány do finální podoby.

Kouč Nádvorník během půle pouze dvakrát střídal – po hodině hry Štepanovského za Egriho a na posledních dvacet minut se do hry zapojil Ondřej Lingr místo Tomáše Webera. Karvinští podruhé v přípravě prohráli. V těžkém utkání podlehli šestému týmu slovenské nejvyšší soutěže 1:3!

Ohlasy trenérů

Trenér Roman Nádvorník: „Jsme rádi, že to byl těžký zápas, protože nastoupili mladí hráči, kteří ještě nemají tolik zkušeností. Až na poslední desetiminutovku si myslím, že kluci v této konfrontaci obstáli. Škoda, že jsme nedali víc než jeden gól.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo