Generální partner
Světlý režim
10. březen 2010

Petr Gibala: Prioritou je postup U19

Zimní příprava dorostu je ve svém finiši. Požádali jsme šéftrenéra mládeže Petra Gibalu o zhodnocení přípravného období a zároveň jsme se zeptali na vytýčené mety.

Zimní příprava dorostu a mládeže finišuje. Jak byste zhodnotil zimní dril těchto družstev?

Zimní příprava probíhala dle daných možností. V první části jsme zaměřili na všestrannost. Kluci využívali posilovnu a bazén, součástí byla i gymnastická průprava. Druhou část přípravy jsme proložili soustředěním, které béčka dorostu absolvovala na Slovensku a v Maďarsku. V jejich rámci sehrála tři kvalitní utkání. Áčko se připravovalo v Novém Jičíně, a zaměřilo se na taktiku a kondici. Navíc jsme plně využili prázdnin, kdy jsme trénovali dvoufázově. Ale teprve mistrovská utkání ukážou, jak se nám zimní příprava povedla.

Kluci si mohli vyzkoušet týdenní zimní soustředění. Jak jste s těmito soustředěními spokojený?

Je určitě dobře, že pořádáme takováto soustředění. Chlapci si po šesti měsících zažitého stereotypu vyzkouší nové prostředí. A tam se tvrdě připravují. Trénují trojfázově a věnují se i regeneraci. Pro soustředění volíme taková místa, kde jsou kvalitní tréninkové podmínky.

Před každou sezónou si jednotlivá družstva dávají své cíle. Jaké mety jste si vytýčili?

Jednoznačnou prioritou je postup U19 do druhé ligy. To je alfa a omega všeho. U18 má za cíl začít přípravu na novou sezónu. Již nyní pracujeme na kádru pro příští ročník. Potřebujeme stmelit hráče osmnáctky, aby byli připraveni na přechod do áčka staršího dorostu.

Mohl byste prozradit jména nových hráčů, kteří posílí náš klub?

Kádr U19 posílí dva hráči Vítkovic – Handzlík a Mrozek. Oba dva hráli druhou dorosteneckou ligu a mají svojí kvalitu. K U17 se připojili dva noví kluci. A U16 získala do svého týmu hráče ze Slovenska. Musím říct, že jsme zkoušeli mnohem více lidí. Ale ne každý na zkoušce uspěl, ne každý se dokázal přizpůsobit našim požadavkům.

Pozornost bude nejvíce zaměřená na starší dorost, který bude s největší pravděpodobností bojovat až do posledních kol o postup. Jak je U19 připravena na jaro?

Věřím, že dobře. Problémem je dlouhá přestávka. Kluci hráli poslední mistrovské utkání počátkem listopadu a další sehrají až koncem března. To je skoro pět měsíců pauzy. Sice se v rámci přípravy střetávali se silnými celky, ale tato utkání nedokážou nahradit klasické zápasy, v nichž jde o body. Nyní je naším úkolem připravit kluky na první střetnutí. Nesmí být ani přemotivováni, a ani nesmí svého soupeře podcenit.

Budete pořádat další náborovou kampaň mladých nadějných fotbalistů?

Klasický velký nábor budeme pořádat v létě. Zúčastní se ho i někteří hráči A mužstva mužů. V současné době se snažíme navštěvovat základní školy, kde se svolením ředitelů koncipujeme v rámci tělesné výchovy tréninkovou jednotku. Zde si vybíráme šikovné chlapce. Ale pokud si rodiče myslí, že mají doma pohybově nadané dítě, rádi jej uvítáme v našem klubu. Stačí si na klubových stránkách vyhledat sekci Hledáme mladé talenty, kde je telefonní a e-mailový kontakt na pana Klose, který je hlavním trenérem přípravek.

Náš klub úzce spolupracuje s partnerskou školou ZŠ Dělnická. Jak se tato spolupráce osvědčuje?

Se ZŠ Dělnickou máme velice dobré vztahy. Kladně hodnotím i komunikaci s vyučujícími a s panem ředitelem Kodenkem. Škola nám vychází vstříc ve všem, oč je požádáme. Všem rodičům, kteří uvažují o umístění svého dítěte na ZŠ Dělnickou, tuto školu vřele doporučuji. Součástí školního komplexu je krásný sportovní areál, i nádherná fotbalová klubovna, v níž žáci tráví svůj volný čas po skončení vyučování.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo