Generální partner
Světlý režim
5. srpen 2018

Sedm gólů a porážka! Karviná-Ml. Boleslav 3:4

Nestranný fanoušek si musel lebedit! Prvnímu domácímu utkání Karviné nechybělo nic. Bohužel domácí zápas výsledkově nezvládli, přestože vstřelili tři góly, tak odešli poraženi, a po třech kolech tak stále mají nula bodů.
MFK Karviná
neděle 5.8.2018
3:4
(1:1)
Městský stadion
Diváci: 3357
FK Mladá Boleslav
Berkovec – Čolić, Janečka, Kocsis, Letić (87. Dramé) – Mertelj – Moravec, Budínský, Panák (70. Ramirez), Tusjak – Wágner.
Šeda – Pauschek, Chaluš, Král, Keresteš – Takács, Hůlka – Přikryl (64. Diviš), Ladra (90. Mareš), Konaté (80. Křapka) – Komlichenko.
Branky: 45. z pen. Budínský, 58. Wágner, 87. Ramirez - 23. Komlichenko, 56. Konaté, 62. vl. Janečka, 83. Ladra
ŽK: Konaté, Král, Mareš (vš. MB.)
Rozhodčí: Marek – Nádvorník, Horák

Komentář

I s maďarským univerzálem Kocsisem, jenž nastoupil na stoperu vedle kapitána Marka Janečky, vyběhli Karvinští do prvního domácího utkání nové sezóny. Ještě před úvodním hvizdem obdržel předseda klubu Jan Wolf dres a kytici k životnímu jubileu, které oslavil v sobotu 28. července. 

Do první šance se dostala Mladá Boleslav, z první zakončoval Takács těsně vedle, i přesto vylekal karvinský stadion. Obrovskou šanci měli po dvaceti minutách domácí, jenže ve skluzu Filip Panák ani vzápětí hlavou Tomáš Wágner skóre neotevřeli. Na druhé straně se vzápětí prosadili hosté – Přikryl centroval na Konatého, ten vrátil hlavou na malé vápno, kde byl Komlichenko dříve než Berkovec, a byl z toho první gól utkání.

Domácí po inkasovaném gólu začali být nebezpeční. Dvě výborné šance měl po střelách z dálky Lukáš Budínský, ale v obou případech se vyznamenal brankář Šeda – první ránu vytáhl z šibenice, druhou potom Budínský umisťoval na zadní tyč, jenže mladoboleslavský gólman se stihl natáhnout. Šest minut před pauzou měl na hlavě gól znovu Wágner, ale na centr z pravé strany úplně nedosáhl. Domácí tým svíral hosty s koučem Weberem, ale možná chybělo i trochu štěstí.

Další hlavičkové zakončení ve 42. minutě dopadlo stejně - Wágner na zadní tyči hlavičkoval tentokrát do připraveného Šedy. Gólová radost přišla až v nastavení první půle, když po faulu na Moravce zachoval chladnou hlavu Lukáš Budínský a z penalty vyrovnal. Karviná čekala na premiérový gól ve FORTUNA:LIZE 225 minut!

Po změně stran se rozjela gólová přestřelka. Nejprve se prosadil z dorážky Konaté a šikovně do protipohybu nedal Berkovcovi šanci. Vedení vydrželo hostům jen dvě minuty. Tusjak poslal nadýchaný centr do ideální pozice na Tomáše Wágnera a ten se konečně mohl radovat. Rána do domácího sebevědomí přišla v 62. minutě. Vysoký míč od Přikryla poslal dezorientovaný kapitán Marek Janečka z hranice šestnáctky za záda Berkovce.

Když sedm minut před koncem přidal čtvrtý gól Ladra, zdálo se, že je jasno. Domácí tým se ovšem nevzdal -  v 86. minutě mohl snížil Kocsis, hlavou po rohovém kopu však těsně minul. Za minutu vykřesal zbytky naděje střídající Eric Ramirez, po centru Letiće a zmatku v šestnáctce mu přiťukl Moravec a právě venezuelský útočník se nejlépe zorientoval a zblízka prostřelil Šedu.

Víc už domácí nestihli. Středočeši poprvé od postupu MFK do nejvyšší soutěže dokázali ve Slezsku vyhrát a získali první tři body do tabulky. Karvinští zůstávají na nule.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Roman Nádvorník: „Náš výkon byl oproti minulým dvěma utkáním o sto procent lepší, i přesto se mi ale utkání nehodnotí lehce. Dostali jsme hloupé a laciné góly. Snažili jsme se hrát, měli plno centrů do vápna a několik jasných šancí, které se nám nepodařilo dohrát do gólu. Pro nás to byl ohromně důležitý zápas, který nám nevyšel výsledkově. Kluci pracovali do poslední minuty a snažili se až do závěrečného hvizdu duel zvrátit.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Moc hezký zápas a kvalitní zápas, který se musel líbit. Třikrát jsme vedli, dvakrát se domácím podařilo vyrovnat. Pro nás je to důležité vítězství, pro domácí naopak krutá porážka.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905