Generální partner
Světlý režim
25. srpen 2018

První tříbodová radost, Opava-Karviná 1:3

Karvinští na šestý pokus vyhráli! V Brně porazili ve slezském derby Opavu po gólech Panáka, Smrže a Wágnera.
SFC Opava
sobota 25.8.2018
1:3
(0:1)
Městský Stadion
Diváci: 1209
MFK Karviná
Šrom – Hrabina (46. Smola), Simerský, Svozil, Helebrand – Janetzký (78. Juřena), Schaffartzik, Jursa (69. Kayamba), Zapalač – Kuzmanović, Puškáč.
Berkovec – Čolić, Panák, Janečka, Moravec – Mertelj, Budínský – Tusjak (67. Guba), Lingr (46. Smrž), Letić (85. Dramé) – Wágner.
Branky: 62. Smola – 20. Panák, 58. Smrž, 81. Wágner
ŽK: Kuzmanović - Letić
Rozhodčí: Zelinka – Blažej, Kříž

Komentář

Trenér Nádvorník vsadil na stejnou základní jedenáctku, která minulý týden zle trápila mistrovskou Plzeň. V brněnském azylu, kde Opava dočasně hraje své domácí zápasy, panovala od úvodního hvizdu bouřlivá atmosféra, o kterou se staraly oba tábory fanoušků.

Úvodní dvacetiminutovka byla vyrovnaná, bez výraznější šance na obou stranách. Ovšem potom už na Srbské padl gól – a do správné sítě. Po rohu Lukáše Budínského si míč ve vzduchu krásně našel Filip Panák a poslal Karvinou vůbec poprvé v sezóně do vedení!

Karvinští si svůj náskok hlídali, Opava hrála jen po velké vápno. Když už se míč dostal do šestnáctky, tak jej spolehlivě zadáci MFK nebo brankář Berkovec dostali do bezpečí. 

Do druhého poločasu už nevyběhl Ondřej Lingr, místo něho šel na trávník Vojtěch Smrž. „Domácí“ Opava začala aktivněji a chtěla brzy vyrovnat. O to se snažil střídající Smola, jenž se dostal k odraženému míči – byl však na poslední chvíli zablokován. Na druhé straně Tusjak vybízel centrem Letiće, ale ten na míč nedosáhl.

V osmapadesáté minutě šel do brejku jeden na jednoho Tomáš Wágner, perfektně se zbavil protihráče, avšak Šrom ho vychytal. Wágner však akci dohrál, připravil skvělý míč Vojtěchu Smržovi  a ten do protipohybu svého jmenovce Šroma zvýšil na dvougólový rozdíl. Jenže Karvinští neměli zdaleka vyhráno, protože za čtyři minuty vrátil SFC zpět do zápasu střídající Smola, který si naběhl na míč k přední tyči a překonal Berkovce.

Po sedmdesáti minutách mohl zvýšit Lukáš Budínský, ale v pádu a navíc levou nohou zamířil vedle. Definitivní podobu výsledku tak dal devět minut před koncem Tomáš Wágner - po rychlé akci si naběhl mezi oba stopery a hlavou po centru Budínského rozhodl.

Opavě nešla hlavně po změně stran upřít snaha, několikrát zle zahrozila, ale hosté z Karviné si svou první výhru v sezóně už nenechali vzít. Kromě samotných hráčů a fanoušků měl velkou radost i trenér Nádvorník, pro kterého výsledek 3:1 znamená první výhru na lavičce MFK.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Roman Skuhravý: „Celý zápas se vyvíjel přesně tak, jak jsme čekali. Bohužel jsme naivní a v první půli to bylo i sterilní do ofenzivy. Při klíčových situacích jsme dělali dětinské chyby."

Hostující trenér Roman Nádvorník: „Věděli jsme, že to je zápas o šest bodů. Do reprezentační přestávky jsme si dali za cíl v obou zápasech bodovat a jsem rád, že máme z derby první tři veledůležité body. Pomohl nám vstup do zápasu a první gól z rohu, na který jsme se celý týden připravovali.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo