Generální partner
Světlý režim
21. březen 2010

Fotbalisté prohráli se Zlínem

Druholigoví fotbalisté Karviné hrají dobře. Problém je, že nedávají góly. A když nejsou góly, nejsou ani body. Přesně tohle rovnítko platilo po nedělním souboji karvinských hráčů proti favoritovi ze Zlína.

MFK OKD Karviná – Tescoma Zlín 2:3 (1:2)

Domácí věnovali na začátku hostům přijatelný dvougólový náskok. Nejprve se kolem obránců přehnal Kroupa, zkušeně obešel zkušeného Kafku mezi tyčemi a zavěsil pod víko – 0:1.

Mišinský pak zkoušel vybídnout ke skórování Opice, před ním uklidili míč na rohový kop zlínští beci. „Když už jsme ale u Opice, tak ten byl v první půli doslova mizerný,“ pokáral svého elitního útočníka trenér Karviné Leoš Kalvoda.

Kolaps domácích obranných řad pokračoval též v dalších minutách. Rychlonohý „Forrest Gump“ Žůrek si z karvinské obrany dělal trhací kalendář a po čtvrthodině hry přidal druhý zásah. To už to s Karvinou vypadalo všelijak.

„Tohle jsou pro nás vydřené body. Zápas mohl klidně skončit 5:5. Vyšel nám úvod, dali jsme dva góly a z brejků mohli přidat další. Chyba na konci první půle po standardce nás stála zbytečné nervy. Karviná ožila a ovládla prvních dvacet minut druhého poločasu. Prokázala nesporné kvality. Myslím, že takhle ofenzivní fotbal čekal asi málokdo,“ hodnotil zápas po jeho skončení Libor Žůrek, někdejší útočník ostravského Baníku.

„Jestli jsem se před utkáním s někým z Karviné hecoval? Ale to víte že jo. Znám tady pár kluků, třeba Hofiho nebo Fica (Hofmann a Ficek – pozn. aut.), takže něco proběhlo,“ dodal spokojeně.

Karvinští se v utkání ocitli několikrát ve vyložených šancích. V 19. minutě například agilní Mišinský. Míč ale netrefil ideálně. Hosté pak mohli skórovat i potřetí, ovšem to by musel hlavičkující Malchárek z malého vápna trefit opuštěnou svatyni domácích.

Poté se domácí konečně probrali. Už v předchozím průběhu zkoušeli zahrávat rohové kopy po zemi s natlačením téměř všech hráčů do brány. „Museli jsme soupeře něčím zaskočit. Ve svém středu má spoustu vysokých hráčů, proto ta taktická varianta,“ objasnil kouč MFK OKD Leoš Kalvoda.

Jeden signál domácím z rohu vyšel – Pavlík po něm snížil na poločasových 1:2. „Škoda, že těch akcí nevyšlo více,“ litoval po zápase druhý střelec Karviné, zimní posila z Nitry, Marek Kostoláni. Ten se právě s Pavlíkem ve středu hřiště výborně doplňoval.

„Myslím, že si rozumíme. Zatím to klape, jen bodů to chce více. Není nám moc platné, když hrajeme dobře a nemáme body. Raději budeme hrát špatně a vítězit,“ trpce se pousmál po skončení zápasu Kostoláni.

Diváci byli svědky na druhou ligu hodně slušného fotbalu, který měl úroveň i tempo. „To jo, tempo bylo. Pro oko diváka to byl perfektní zápas. Bohužel pro karvinského diváka to bylo k naštvání. Mojí vinou jsme nevyhráli, zazdil jsem totální šance,“ vzal vinu za neproměňování čistých gólovek na sebe útočník MFK OKD Vladimír Mišinský.

Ten již v první půli skvěle obešel vysokého Kroču i gólmana Skácela, ale na brankové čáře nepochopitelně nastřelil vracejícího se Jelínka. Ve druhé části doslova zavraždil tutovku, ve které postupoval sám na Skácela, ale obstřelil nejen jeho, ale i bránu. „Teď už vím, že jsem ho měl obejít. Než by se Skácel skácel na zem, mohl jsem mířit do prázdné. Jsem na sebe fakt nasr...,“ zpytoval svědomí Mišinský.

Ještě předtím jej napodobil Martin Opic, který prozměnu nepropálil Skácela. Ten v tu chvíli Zlín hodně podržel. Na útočném výletě se zjevil z pozice stopera dokonce Jan Buryán, v takové šanci možná nebyl celou sezonu. „No prostě gólovek jsme měli habaděj. Bez gólů ale vyhrát nemůžeme. Musíme koncovku jednoznačně zlepšit,“ rezolutně prohlásil závěrem Leoš Kalvoda.

Branky: 39. Pavlík, 90. Kostoláni – 7. Kroupa, 14. Žůrek, 68. Lukaštík. Rozhodčí: Paták, žlutá karta: Skácel (Z.), diváci: 2 424.

Karviná: Kafka – Hoffmann, Suchý, Buryán, Staš – Ciku (82. Jursa), Kostoláni, Pavlík, Ficek (74. Milosavljev) – Opic, Mišinský. Trenér: Leoš Kalvoda.

Další zápas hraje Karviná v sobotu v Hlučíně.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo