Generální partner
Světlý režim
22. září 2018

Gólové hody a tři body! Karviná-Příbram 4:1

Druhou domácí výhru za sebou slaví karvinský tým. V sobotním podvečeru zvládl pod taktovkou Bojana Letiće hornické derby a bodově se dotáhl na Slovácko a Teplice.
MFK Karviná
sobota 22.9.2018
4:1
(2:0)
Městský stadion
Diváci: 2814
FK Viagem Příbram
Berkovec – Čolić, Panák, Janečka, Moravec – Mertlelj, Budínský (79. Ramirez) – Ba Loua (77. Guba), Lingr (52. Smrž), Letić – Wágner.
Švenger – Hlúpik, Nitrianský, Tregler, Skácel (46. Mingazov) – Průcha, Květ, Soldát (70. Pejša), Antwi – Fantiš – Slepička (11. Voltr).
Branky: 22. Budínský, 29. Wágner, 53. vl. Nitrianský, 86. Moravec - 46. Mingazov
ŽK: Wágner, Mertelj - Soldát, Skácel, Voltr, Nitrianský
Rozhodčí: Marek – Paták, Polák

Komentář

Karvinští vyrukovali na nováčka s jedinou změnou v základní sestavě oproti minulým zápasům – Tusjaka nahradil Ba Loua. První větší vzrušení přišlo v osmé minutě, kdy hostující Slepička z otočky nevyzrál na Martina Berkovce. Za dvě minuty musel hřiště na nosítkách právě bývalý zápasník MMA opustit. Na druhé straně hřiště Tomáš Wágner v jasné šanci po dlouhém autu Čoliće a prodloužení Panáka zamířil hlavou nad bránu, ve druhé tutovce mu byl máván ofsajd.

V dalších minutách už to bylo i s radostí. Bojan Letić potáhl míč do šestnáctky, přihrál k penaltovému puntíku, kde byl připravený Lukáš Budínský a ten levou nohou umístil míč na vzdálenější tyč – 1:0. Domácí byli při chuti a dál hráli s elánem a nadšením. Rezonoval z toho o sedm minut později druhý gól v síti Milana Švengera.  Byl to opět Letić, který nahrával, jeho centr si našel hlavou Tomáš Wágner a zblízka zvýšil - 2:0.

Hosté z Příbrami hrozili sporadicky a docela dost faulovali, což ostatně potvrzují hned tři udělené žluté karty během prvních třiceti minut. Domácí diktovali tempo hry, s blížícím se koncem půle se už ale nikam nehnali a snažili se udržet dvoubrankový náskok.

Druhá půle začala pro domácí tým špatně, centrovaný míč do vápna odvrátil kapitán Janečka na hranici šestnáctky ke střídajícímu Mingazovovi, který trefil přesně k tyči a rázem dostalo utkání nový náboj – 2:1. Klid na domácí kopačky přišel záhy. Velmi šťastně s pomocí těla Milana Nitrianského dostal z velkého úhlu míč do sítě střílející Letić – 3:1.

Klíčový zákrok zápasu zapsal po hodině Martin Berkovec zblízka proti Filipu Hlúpikovi - karvinská jednička perfektně zmenšila úhel a Hlúpik neměl šanci ho z metru prostřelit. Hosté i přes nepříznivý stav dál kousali a Berkovec se měl co ohánět, aby se náskok neztenčil. Radovat se mohl třeba exkarvinský Voltr. 

V posledních deseti minutách měli domácí tři čisté šance – neuspěli natřikrát Wágner, z otočky Ramirez ani Guba po rychlém výpadu. Čtvrtý gól nakonec vstřelil po krásné individuální akci Jan Moravec. Hbitý fotbalista se protáhl z levé strany až před Švengera a zblízka pod břevno zavěsil – 4:1. Poslední akci hostů nezvládl zakončující Fantiš, a tak se už skóre neměnilo!  

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Roman Nádvorník: „Na soupeře jsme byli velmi dobře připravení. Čekali jsme, že pravého beka jim bude hrát stoper Soldát a Bojan Letić hrál na něho výborně, podal výborný výkon. Na druhé Skácel už je pomalejší, tak jsme na něj poslali Ba Loua. I přes čtyři góly jsme mohli skórovat víckrát, Příbram měla za stavu 3:1 také dobré šance, tam nás podržel gólman Berkovec. Zápas jsme měli rozhodnout dřív, jsem rád za výhru i za to, že si držíme nastavenou herní kvalitu.“ 

Hostující trenér Josef Csaplár: „Zápasy, ve kterých figuruje Příbram, prostě baví. Lidé si přijdou na své a přišli si i tentokrát. Bohužel dostáváme jednoduché góly a to je náš problém. Nyní se ještě budeme muset vypořádat s absencí Míry Slepičky, který bude dlouhodobě mimo, ještě v noci se v Praze podrobí operaci kotníku. Pěkný fotbal z obou stran, v Karviné se bude slavit.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo