Generální partner
Světlý režim
22. březen 2010

Fotbalová přestřelka v Karviné

Oba dva soupeři před zápasem prohlašovali, že o konečném skóre rozhodne jediná branka. Realita byla ovšem jiná. Na Městském stadionu se odehrála přestřelka, na jejímž konci byli spokojenější hosté.

Hned první gól padl po chybně zahraném ofsajd systému. A trenér Kalvoda se hodně zlobil: „Před zápasem jsem klukům zakázal hrát ofsajd systémy. Jenomže mně neposlechli a dostaneme z něho branku.“

Aby toho nebylo málo, o několik chvil později se rozeběhl po straně Žůrek a vymetl pavučinku Kafkovy šibenice. Další hřebíček do karvinské rakve mohl zatlouct Malcharek a chvíli po něm Žůrek. Naštěstí pro tým MFK OKD se jim to nepovedlo.

Ve 39. minutě vykřesal jiskřičku naděje Marcel Pavlík, který zužitkoval krásnou přihrávku do pokutového území. „Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Své šance jsme proměnili. Když už jsme si mysleli, že poločas v klidu dohrajeme, tak inkasujeme gól ze standartky. A to mě vytočilo, přesněji řečeno, mě to přímo nasr…, jelikož jsem na tento typ standartní situace hráče připravoval,“ nebral si na tiskové konferenci servítky kouč hostí Ladislav Minář.

Se zlínskými mohlo být ještě hůře. Mišinský se elegantně zbavil Skácela a zasouval míč do prázdné brány. Jenomže se na poslední chvíli stačil vrátit Jelínek a z brankové čáry odkopl míč do bezpečí. Druhé dějství začalo velkými šancemi zelenobílých. A ti je zahazovali jak na běžícím pásu. Nejprve Ciku neusměrnil Mišinského přihrávku do brány, poté Opic a po něm i Mišinský spálili brejkové příležitosti.

Když už viselo vyrovnání ve vzduchu, přišel tvrdý knokaut v podobě třetího gólu. Lukaštík si naběhl na zadní tyč a střelou do prázdné brány zhatil karvinské naděje. Přestože domácí bojovali do závěrečného hvizdu, stihli již pouze zkorigovat výsledek.

„Vůbec jsme nezvládli první poločas. Před utkáním jsem hráče upozorňoval na Žůrka, Kroupu, Zbožínka. A první dva jmenovaní nám potom vstřelí gól. Druhý poločas jsme byli lepším mužstvem, ale když nedáme branky, nemůžeme vyhrát. Opět se projevila stará bolest – neproměňování šancí,“ zhodnotil průběh utkání trenér MFK OKD Karviná Leoš Kalvoda.

Rekapitulace 19. kola:

FC Vítkovice – FK Fotbal Třinec 0:0 (0:0)

Baník Sokolov – SFC Opava 2:1 (0:0)

AC Sparta Praha B – Zenit Čáslav 4:2 (1:0)

FC Hlučín – Vysočina Jihlava 1:1 (1:1)

Graffin Vlašim – Dukla Praha 1:2 (1:2)

Viktoria Žižkov – Hradec Králové 1:2 (1:1)

Ústí nad Labem – Baník Most 3:1 (3:0)

MFK OKD Karviná – FC Tescoma Zlín 2:3 (1:2)



































































































Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo