Generální partner
Světlý režim
23. březen 2010

Marek Kostoláni by bral raději body

Zimní posila druholigové Karviné Marek Kostoláni se v nedělním utkání II. fotbalové ligy poprvé střelecky prosadila. „Moje trefa mě pochopitelně těší, už v předchozím zápase jsem se mohl gólově prosadit, jenže zklamání z porážky je větší,“ nezastíral po utkání střelec druhé karvinské branky Marek Kostoláni. Jeho tým prohrál se Zlínem 2:3.

Jaké bude vaše hodnocení zápasu?

Bohužel jsme prohráli utkání, ve kterém jsme měli vyhrát nebo minimálně bodovat. Stalo se nám to už v Mostě, teď zase.

Nenechali jste Zlín na počátku zbytečně hrát?

Nechali. Zaspaný začátek nás možná stál body. Dvougólové manko se pak těžko dohání. I to jsme ale dokázali vymazat, jenže mezitím jsme inkasovali potřetí.

S tou taktickou variantou zahrávání rohových kopů přišel trenér Kalvoda?

Ano, věděli jsme, že Zlín má vzadu samé vysoké hráče a je tudíž nutné rozehrávat všechny standardky po zemi. Jedna nám vyšla, škoda, že jich nebylo víc.

Konec první půle a úvod té druhé patřil vám. Co jste si říkali v kabině? Nezvýšil trenér Kalvoda hlas?

Kontaktní gól Marcela Pavlíka v závěru poločasu nám hodně pomohl. Utvrdil nás v přesvědčení, že Zlín můžeme klidně porazit. Nebýt zahozených šancí, tak se nám to i povedlo. V šatnách jsme si všechno v klidu vyříkali, žádný křik nebyl. Spíš jsme se hecovali. Věděli jsme, že na ně máme.

To se potvrdilo, ovšem se zakončením už to tak růžové nebylo...

Zatím trpíme na koncovku. Odehráli jsme tři zápasy, v každém se mohli prosadit minimálně dvakrát, ale máme jen dva body. Dneska to bylo neuvěřitelné.

Podobný zápas jako v Mostě?

Co se týče neproměněných šancí, tak určitě. Čtyři čisté a spálené tutovky, Most byl rád za bod. Dneska zase. Čtyři nebo možná ještě víc zahozených šancí. Tohle zkrátka musíme dávat.

Když to tedy shrneme – hrajete velmi dobře, čemuž ale výsledky neodpovídají.

To je to. Raději bychom hráli špatně a sbírali vítězství.

Nyní k vám. V zimě jste přišel z Nitry, jak si zatím jeví v porovnání s první slovenskou ligou druhá česká?

Když vezmu k porovnání kádry obou mužstev, v Karviné je daleko více zkušených hráčů. V Nitře byl věkový průměr kolem 23 let, měli jsme hodně mladé mužstvo. Tady si fotbal určitě zahraji víc. V zimní pauze jsem měl i ligové nabídky, ale rozhodl jsem se pro Karvinou.

Proč?

Jednak mi nabídla dobré podmínky, ale hlavně jsem chtěl mít jistotu, že budu pravidelně hrát. Před půldruhým rokem jsem měl vážné zranění, prodělal jsem operaci křížových kolenních vazů a chci dělat postupné krůčky. Zatím je to druhá liga v Česku, která má vysokou kvalitu a časem možná i ta první.

Co říkáte na spolupráci s Marcelem Pavlíkem uprostřed karvinské zálohy?

S ním se mi hraje výborně. Vhodně se doplňujeme. Když vidím možnost zaútočit, vysunu se dopředu a zajišťuje mě Marcel, funguje to i naopak.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905