Generální partner
Světlý režim
26. říjen 2018

V sobotu proti Hanákům! Karviná-Olomouc (so,15)

Ve 13. kole, které je věnováno výročí 100 let od vzniku ČSR, se proti sobě postaví dvanáctý tým proti čtrnáctému. Soupeře dělí v tabulce pouhý bod.
S nelichotivou bilancí pouze dvou výher z pěti domácích zápasů v této sezóně vyběhnou Karvinští v sobotu do utkání, před kterým si všichni díky LFA připomenou 100 let od vzniku Československa (více ZDE).  „V naši situaci a před vlastními fanoušky nám velí povinnost zvítězit, uděláme pro to všichni maximum,“ slíbil trenér MFK Karviná Roman Nádvorník, který si přeje, aby jeho svěřenci byli na trávníku podobně aktivní jako minulý týden v Ostravě a vyvarovali se tristního výkonu z posledního domácího ligového utkání proti Duklou

Podle Nádvorníka kvalita kádru Sigmy neodpovídá postavení v tabulce. Myslí si, že Olomouci ublížila letní předkola Evropské ligy. „Kádr nemají úplně široký, takže hráči měli velké vytížení. Ovšem fotbalovou kvalitu mají a do spodních příček tabulky Sigma nepatří. V průběhu sezóny se posune výš,“ předpovídá hlavní trenér MFK. 

Nejlepší střelec vzájemných duelů je Lukáš Budínský, který dal v minulé sezóně Hanákům tři góly. „Jenže ty znamenaly pouze jeden bod. Rád bych se zase trefil, ale ať už je to za tři body,“ usmál se. Zároveň dodal, že Sigma asi nečekala, že se po loňském úspěšném ligovém tažení bude potácet u dna tabulky. „Taková je ovšem realita. My ale potřebujeme vyhrát a herně navázat na výkon z derby v Ostravě. Jen to chce ty tři body,“ podotkl Budínský.  

Týmu ze srdce Hané se v letošní sezóně moc nedaří. Svěřenci Václava Jílka jsou až čtrnáctí, přitom v létě příjemně překvapovali fotbalovou Evropu v předkolech EL. Nejprve vyřadili Kairat Almaty a v další fázi už nestačili na španělského giganta FC Sevillu, kde chytá česká reprezentační jednička Tomáš Vaclík.



Sigmě to nejde především venku, kde získala pouze tři body za vítězství v Mladé Boleslavi. Od té doby v dalších duelech vždy prohrála, v posledních třech dokonce nevstřelila ani gól. V domácím prostředí zaujala překvapivou, ale zaslouženou výhrou nad pražskou Spartou v poměru 1:0. Kádr Václava Jílka nedoznal přes léto výrazných změn, čerstvou akvizicí, která by už měla být v sobotu připravena, je slovenský záložník Milan Lalkovič – v jeho fotbalovém životopise fandové najdou třeba to, že prošel mládežnickou akademií Chelsea.

V minulé sezóně skončilo utkání v Karviné 3:5, v Olomouci pak 1:1. Karvinští tak mají Sigmě co vracet! V bílém dresu MFK určitě nenastoupí rekonvalescenti Dreksa s Puchlem a potrestaný Letić. Absence u Hanáků je s otazníky, ale hrát by neměli Polom s Hálou, možná také stoper Jemenka.

Utkání 13. kola FORTUNA:LIGY MFK Karviná – SK Sigma Olomouc začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v sobotu 27. října v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Ondřej Berka, na čarách mu budou pomáhat kolegové Arnošt a Melichar.

Pokladny stadionu se otevřou v 13:45 hodin, zároveň bude možnost si koupit vstupenky na středeční zápas MOL Cupu proti Jablonci – informovali jsme ZDE. K dostání budou také klubové bulletiny MFK KARVINÁ, zdarma si je fanoušci mohou vyzvednout na pokladnách, ve fanshopu a u turniketů. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905