Generální partner
Světlý režim
10. listopad 2018

Hořké sobotní odpoledne, Karviná-Sparta 1:3

Tento zápas měl všechno! Góly, emoce, penalty, červenou kartu i potřebu rozhodnutí videorozhodčího. Domácí oddřeli utkání na maximum, bohužel v oslabení inkasovali tři góly.
MFK Karviná
sobota 10.11.2018
1:3
(1:0)
Městský stadion
Diváci: 4260
AC Sparta Praha
Berkovec – Čolić (84. Wágner), Krivák, Janečka, Moravec – Smrž, Budínský – Ba Loua, Lingr (80. Galuška), Letić – Guba (73. Ramirez).
Nita – Sáček, Radaković, Štetina, Civić (79. Costa) – Plavšić, Frýdek, Stanciu, Vatajelu (56. Vukadinović) – Pulkrab (89. Hložek), Tetteh.
Branky: 34. z pen. Budínský – 51. Radaković, 72. Stanciu, 86. z pen. Plavšić
ŽK: Smrž, Krivák - Pulkrab, Civić, Plavšić
ČK: 45. Budínský
Rozhodčí: Julínek – Podaný, Hrabovský

Komentář


Sparta začala utkání aktivněji a domácí v razících dresech byli pod tlakem. Do výraznější šance, která by víc zaměstnala obranu MFK v čele s brankářem Berkovcem, se však tým z Letné nedostal. Domácí si na svou (zato však obrovskou) šanci počkali do sedmnácté minuty. Jan Moravec perfektně přečetl hru, získal míč a běžel s ním dobrých padesát metrů, ideálně potom našel Ondřeje Lingra, který sám před brankářem Nitou trestuhodně minul. 

Karvinští vycítili šanci a převzali otěže utkání, Sparta byla úplně mimo hru a jen se bránila. Ve 34. minutě šli do zaslouženého vedení. Stanciu adresoval míč zpět ke gólmanovi, jeho úmysl vystihl Dávid Guba a byl faulován. 

Ve hře se pokračovalo, ale při prvním přerušení sudí Julínek využil pomoci videorozhodčího. Po tříminutovém přezkoumávání ukázal na penaltový puntík, Lukáš Budínský udržel nervy a milimetrově přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0. Záhy mohlo být vyrovnáno – Stanciu hezky kroutil míč z levé strany k bližší tyči a Berkovec se pouze ohlédl.

Klíčový moment celého utkání přišel krátce před pauzou. Nevinně vypadající střet Budínského s Vatajeluem nejprve vyhodnotil hlavní rozhodčí za žlutou kartu, ovšem po zhlédnutí videa svůj verdikt opravil a udělil aktuálně nejlepšímu karvinskému střelci přímou červenou kartu. V nastaveném čase drsně fauloval Pulkrab záložníka Ba Loua, ovšem jen za žlutou kartu. Starosti si ještě přidělal Martin Berkovec, když nezachytil jednoduchý balón, po kterém vznikl velký závar, ale domácí to přežili bez úhony.

Hosté z Prahy po změně stran bleskově vyrovnali, z rohového kopu zamířil hlavou přesně neobsazený stoper Radaković – 1:1. V 60. minutě promarnil druhou tutovku v zápase Ondřej Lingr. Na pravé straně se Ba Loua ve vápně krásně zbavil bránícího protihráče, vrátil míč do ideální střelecké pozice na střed velkého vápna karvinskému odchovanci, a ten zamířil pouze do brankáře Nity.

Za čtyři minuty přišla pro domácí zajímavá příležitost ze standardní situace. Benjamin Čolić poslal krásný centr na oslavence Jána Kriváka, ale tomu k perfektnímu narozeninovému dárku scházelo možná trochu štěstí – míč z jeho hlavy zamířil z bezprostřední blízkosti vedle tyče. Rozdílový úder přišel osmnáct minut před koncem. Stanciu se dostal k odraženému míči a z třiadvaceti metrů trefil levačkou přesně k tyči - 1:2.

V závěru vsadili domácí trenéři na riziko, hráli jen na tři obránce, ale kýžený kontaktní gól už nepřišel, naopak hosté udeřili potřetí, když ve vápně fauloval Letić hostujícího Sáčka a penaltu s přehledem proměnil Plavšić. Poslední šanci měl ještě Stanciu, ale Berkovec v bráně proti jeho střele zasáhl. Sparta tak na třetí pokus v Karviné vyhrála, ale herně příliš nepřesvědčila.  

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Roman Nádvorník: „Z naší strany šlo o velmi kvalitní první půli, navíc jsme šli do vedení.  Spartě náš způsob hry dělal problémy, ovšem všechno se nám zbortilo po vyloučení Budínského. Tento moment ovlivnil celé utkání. Hrát padesát minut o deseti proti Spartě je hodně složité. I přesto jsme si po změně stran vypracovali další dvě hodně dobré šance, ale samozřejmě už nás hosté přehrávali a nakonec utkání vyhráli. Našim hráčům děkuji.“

Hostující trenér Zdeněk Ščasný: „Z naší strany to nebyl žádný šlágr, ale po posledních nezdarech ve venkovních utkáních jsme rádi za vítězství v utkání, které jsme museli otáčet.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo