Generální partner
Světlý režim
23. listopad 2018

Doma proti nejlepšímu, Karviná-Slavia (so,14)

Po reprezentační přestávce pokračuje FORTUNA:LIGA prvním odvetným kolem. Karvinští pod novým trenérem Norbertem Hrnčárem vyzvou aktuálního lídra, pražskou Slavii.
Jestliže většina klubů prožila třetí reprezentační přestávku v relativním klidu a bez většího zájmu médií, tak toto se rozhodně netýkalo MFK Karviná. Klubové vedení totiž o víkendu odvolalo trenéra Romana Nádvorníka, kterého hned v pondělí nahradil Norbert Hrnčár – a se svým kolegou Richardem Högerem se okamžitě pustili do práce.

Karvinští vstupují do druhé poloviny základní části FORTUNA:LIGY proti nejtěžšímu možnému soupeři, během tří sezón navíc proti Slavii ještě nebodovali. „Jsme si vědomi toho, že protivník bude extra kvalitní. Snažíme se tým připravit co nejlépe a určitě nejdeme do zápasu se strachem,“ prohlásil stručně nový šéf karvinské lavičky, který nechce vyložit pomyslné „karty na stůl“.

Spolu s Richardem Högerem se vrací na lavičku přesně po půl roce. „Jsme v očekávání a těšíme se na to. Je to pro nás nová výzva,“ doplnil Norbert Hrnčár. Karvinští aktuálně tahají nepříjemné série - třikrát v řadě nevyhráli a především třikrát za sebou prohráli před vlastními fanoušky. Na vítězství čekají od 22. září, kdy porazili v domácím Příbram vysoko 4:1. 

Bývalým slávistou je gólman Martin Berkovec, ten se na utkání těší. „Rádi bychom Slavii obrali o nějaký ten bodík. Očekávám dobrý zápas a v případě úspěchu určitě dodám klukům do kabiny nějaké občerstvení,“ usmál se.



SK Slavia Praha se může pyšnit nejlepším útokem (37 vstřelených gólů) a zároveň také nejlepší obranou (11 obdržených gólů). Soubor kouče Jindřicha Trpišovského potvrzuje roli asi největšího favorita na titul a současně hraje tři soutěže – základní skupinu Evropské ligy, FORTUNA:LIGU a MOL Cup. Z posledních šesti ligových utkání má Slavia bilanci pět výher a jednu remízu.

Nejde nepostřehnout vynikající výkony opor – Miroslav Stoch s devíti góly nejlepší střelec Slavie, kreativní záložník Josef Hušbauer či vynikající Tomáš Souček. Tito tři by se na trávníku Městského stadionu měli určitě objevit v základní sestavě. Naopak zranění do hry nepustí Stanislava Tecla, Jakuba Hromadu či Micka van Burena. Nejistý je start opory na pravé straně obrany Vladimíra Coufala. 

První vzájemné utkání se uskutečnilo ve druhém kole, na začátku srpna zvítězil favorit v domácím prostředí přesvědčivě 4:0. Do utkání na karvinské straně určitě nezasáhnou marodi Dreksa, Puchel a Panák. Kvůli disciplinárnímu trestu bude scházet i nejlepší střelec Lukáš Budínský.

Utkání 16. kola FORTUNA:LIGY MFK Karviná – SK Slavia Praha začne na Městském stadionu v Karviné-Ráji v sobotu 24. listopadu ve 14 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Franěk, na čarách mu budou asistovat kolegové Vlasjuk a Kříž. Na stadionu bude rovněž přítomen videorozhodčí.

Utkání ještě není vyprodané, pokladny stadionu se otevřou ve 12:45 hodin. K dostání budou také klubové bulletiny MFK KARVINÁ, zdarma si je fanoušci mohou vyzvednout na pokladnách, ve fanshopu a u turniketů. Klub fanouškům připomíná, že pořadatelská služba nepustí na stadion žádného fanouška s batohem, krosnou atd. Ovšem je možnost si vzít aspoň deku na přikrytí – ta bude u turniketů akceptována a tolerována.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo