Generální partner
Světlý režim
30. listopad 2018

Vlakem pro body, Mladá Boleslav-Karviná (so,15)

Čtyři ligové porážky v řadě se pokusí na oblíbeném stadionu zastavit hráči MFK Karviná.
Vlakovým spojem Pendolino se karvinská výprava vydala v pátek odpoledne na cestu do Mladé Boleslavi se zastávkou v Praze. Z hlavního města se v sobotu přesune do nedaleké cílové (a oblíbené) destinace. 

V předchozích dvou sezónách dokázali Karvinští v aktuálním působišti exkarvinského kouče Jozefa Webera pokaždé vyhrát. „Bylo by krásné v této tradici pokračovat,“ usmál se trenér Karviné Norbert Hrnčár. Jeho premiéra na lavičce v minulém utkání proti Slavii nedopadla výsledkově dobře, v sobotu bude šance na reparát. „V Boleslavi nás čeká fyzicky náročný zápas, navíc domácí v posledním kole výrazně zvítězili v Olomouci, což je jisté hodně povzbudilo,“ myslí si slovenský kouč MFK. 

Výsledky středočeského klubu stojí hlavně na útočníkovi Nikolaji Komlichenkovi, který už stihl nasázet 15 gólů, včetně dvou hattricků. „Počet gólů hovoří jasně, má velkou kvalitu. Musíme být ostražití, ale tým Mladé Boleslavi není jen o něm,“ doplnil Norbert Hrnčár.

Karvinští čekají na výhru od 22. září, čtyři zápasy v řadě prohráli. Poslední bodový zisk se datuje k 20. říjnu ve slezském derby v Ostravě. „Je to nepříjemná série, ale děláme všechno pro to, abychom to zlomili. Uděláme pro úspěch maximum,“ slíbil útočník Dávid Guba, který ve druhé polovině října vstřelil dva góly ve dvou utkáních, ale od té doby gólově mlčí.  



Mladá Boleslav je před 17. kolem na osmé příčce s jednadvaceti body. Kouč Weber bude určitě postrádat vykartovaného Džafiče. Středočeši zahájili tuto sezónu dvěma porážkami, potom vyhráli právě v Karviné a následně podlehli doma Slavii. Od té doby už doma neprohráli s bilancí tří výher a tří remíz.

Výbornou formu oplývá útočník Komlichenko a rozchytal se brankář Jan Šeda. Prvoligová vzájemná bilance hovoří pro MFK v poměru 2:2:1. Boleslav se vůbec první výhry ve vzájemném měření sil dočkala v srpnu, když ve Slezsku zvítězila 4:3. Zajímavostí jsou, jak už bylo zmíněno, dvě karvinské venkovní výhry v posledních dvou prvoligových sezónách. 

Nejlepšími střelci těchto utkání jsou Lukáš Budínský s Tomášem Wágnerem – oba skórovali dvakrát. Start prvního jmenovaného je kvůli disciplinárnímu trestu vyloučený, u Wágnera se ještě uvidí. 

Utkání 17. kola FORTUNA:LIGY FK Mladá Boleslav – MFK Karviná začíná na Městském stadionu v Mladé Boleslavi v sobotu 1. prosince v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Martin Nenadál, na čarách mu budou asistovat kolegové Arnošt a Horák.   


Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905