Generální partner
Světlý režim
29. březen 2010

U19 zahájila cestu za postupem vítězně.

Devatenáctka nezaváhala a rázně nakročila na cestu za postupem. Domácí se po celý zápas úporně bránili, ale nakonec rozhodla větší zkušenost karvinských. Ti si tak připsali důležité tři body do tabulky.

SK Uničov - MFK OKD Karviná U19 0:4 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 30. Nowinski, 47. Škuta, 79. Koutný, 90. Žebrok

Sestava MFK OKD Karviná: Stach – Večeřa, Sznapka, Škuta, Žebrok - Koutný (82. Gorniok), Setlak, Handzlík, Nowinski - Jaworski (82. Otisk), Poštulka (59. Wojaczek)

V úvodních dvaceti minutách jsme se trápili. Soupeř urputně bránil a navíc jsme prohrávali osobní souboje. Ve 20. minutě neproměnil brejk Jaworski, ale vše si vynahradil o deset minut později, kdy vysunul do podobné příležitosti Nowinského. Ten byl na rozdíl od svého předchůdce úspěšnější a vedli jsme 0:1. V úvodu druhého poločasu domácí faulovali Nowinského v pokutovém území a Škuta s přehledem proměnil nařízený pokutový kop. Od té doby jsme na hřišti dominovali a přidali jsme ještě dva góly. Na 0:3 zvyšoval Koutný a konečný účet podtrhl Žebrok, který se trefil přímo z rohového kopu.

Slavia Orlová - MFK OKD Karviná U18 2:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek - Varga, Stanowski, Mleziva, Ochodek (67. Žídek) - Otisk, Gorniok, Mašlej (33. Skoč), Seget - Marek, Zahatlan

V tomto utkání jsme velice brzo inkasovali dva laciné góly. Ve snaze vyrovnat ještě do poločasu se celkový obraz hry změnil na nákopy za obranu, které nám soupeř dokázal posbírat. Jen ojediněle jsme se dostávali za soupeřovu obranu a to většinou po levé straně, kde operoval Ondřej Seget.

Uničov - MFK OKD Karviná U17 1:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 18., 35., a 65. Legierski, 60. Šiška

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Dančík, Šiška, Třaskalík (58. Fischbach), Kupczak – Nowak, Bartoň (68. Straník), Roman, Galocz – Legierski, Hankus (52. Egri)

Soupeře jsme k ničemu nepustili. Předvedli jsme několik pohledných akcí, ne všechny byly dotaženy gólově.Výborně zahrál především Legierský, který vstřelil tři branky a na čtvrtou přihrál. Milým překvapením byl výkon Bartoně, který byl při své premiéře velice aktivní. Všem chlapcům děkuji za přístup a úspěšný vstup do sezóny.

Slavia Orlová – MFK OKD Karviná U16 1:8 (0:4)

Branky MFK OKD Karviná: 22. a 46. Chajdák, 40. a 72. Gizara, 10. Hanzel, 11. Blaho, 61. Kubiš, 64. Helvín

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel – Helvín, Dančík, Toman (40. Malatinský), Helis – Gizara, Blaho, Owczarzy, Hanzel (50. Bizoň) – Chajdák, Ryšavý (50. Kubiš)

Po úvodních vyrovnaných deseti minutách jsme soupeře přehráli a v utkání jednoznačně zvítězili. Předvedli jsme spoustu pěkných akcí a většinu gólů jsme vstřelili po překonání obrany soupeře do prázdné branky. K nejlepším hráčům patřili Chajdák a Blaho.

MFK OKD Karviná U15 - 1.FC Slovácko 2:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 35. Kurušta, 57. Kloda

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Onderka, Cienciala, Kloda, Berešík - Šlampiak, Wenglorz (60. Vala), Siekiera, Uher - Kurušta, Kubiš (36. Gabrysiak)

V kvalitním utkání jsme zaslouženě zvítězili, i když jsme od 30. minuty prohrávali 0:1, když hosté využili při rohovém kopu zaváhání našich hráčů. Zaslouženého vyrovnání jsme se dočkali v 35. minutě, kdy po našem rohu, který zahrával Kloda, Wenglorz přihrál Kuruštovi a ten zblízka vyrovnal. Vítěznou branku jsme vstřelili v 57. minutě z přímého kopu, kterému předcházelo vyloučení obránce hostů po faulu na unikajícího Gabrysiaka. Kloda nedal krásnou střelou výbornému brankáři hostí šanci a uzavřel tak skóre utkání. Kluci zaslouží pochvalu za nasazení a touhu po vítězství.

MFK OKD Karviná U14 - Hájek a Synové 1:3 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 7. Cileček

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Moskál, Szkuta, Leibl, Chmelař (50. Franek) - Hubáček (44. Zeisberger), Molnári (60. Svoboda), Puškáč, Cileček – Puchel, Chnúrik (65. Jadamík)

V úvodním zápase jarní části sezóny jsme hostili Jakubčovice. Vstup do utkání se nám vyvedl, hned v 6. minutě zatáhl míč po křídle Puchel, nacentroval na volného Chnúrika, který se ocitl sám před brankářem, ale bohužel neproměnil. V 7. minutě zahrával Puchel přímý kop a odražený míč dorazil do sítě Cileček - 1:0. Ve 13. minutě šel sám na branku Puchel, ale jeho lob skončil těsně vedle tyče. Do 22. minuty jsme dobře kombinovali a dostávali soupeře pod tlak, ale vše rázem skončilo, kdy se dostali ke slovu hosté. Po autovém vhazování do naší šestnáctky a nedůrazném odkopu, soupeř vyrovnal na 1:1. Od té chvíle Jakubčovice převzali iniciativu v zápase a byli lepším týmem na hřišti. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme hrát trpělivě, více držet míč na svých kopačkách. Ve 38. minutě dostal v pokutovém území prostor ke střele Cileček, jenže výborný brankář Jakubčovic perfektně zareagoval a vytlačil střelu na roh. To bylo z naší strany vše. Soupeř si začínal vypracovávat nebezpečné situace před naší šestnáctkou, kdy svoji snahu korunoval ve 44. minutě. Brankář Pastornický neudržel střelu a volný hráč soupeře pohodlně skóroval 1:2. V 60. minutě jsme zbytečně ztratili ve středu hřiště míč, a soupeř nás trestal - 1:3. O osudu utkání zřejmě rozhodla druhá branka v naší síti. Vyzdvihnout musím nasazení hráčů Szkuty, Puškáče a Molnáriho, kteří za nepříznivého stavu měli snahu o obrat.

MFK OKD Karviná U13 – 1. FC Slovácko 0:3 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (50. Sliva) – Šiška, Stallmach, Matějek, Lichtblau (40. Gasior) – Malyjurek, Čermák (30. Kolek), Mikulec, Lingr (55. Červený) - Hilbert, Putyera

Do utkáni jsme šli s respektem, abychom neinkasovali tolik branek jako na podzim. Naši hráči šli určitě výkonnostně výš a nechtěli připustit debakl z minulého vzájemného utkání. První půle byla vyrovnaná, a hosté udrželi jednobrankového vedení. V druhém poločase soupeř trefil přímý kop do šibenice a zvýšil vedení na 0:2. Byli jsme vyrovnaným soupeřem až do konce. Chtěli jsme utkání zdramatizovat, ale soupeř nám to nedovolil. Po brejku v poslední minutě Slovácko upravilo stav na konečných 0:3. Všem hráčům patří pochvala za předvedený výkon.

MFK OKD Karviná U12 - Hájek a Synové 9:2 (4:1)

Branky MFK OKD Karviná: 4., 45. a 59. Egri, 10. a 18. Berešík, 27. Štěrba, 43. Kondziolka, 52. Poštulka, 57. Ligocký

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Pavlica (29. Cieslawski), Štěrba, Michalidis,Hujo – Poštulka, Egri, Berešík (29. Ligocký), Špaček (29. Zeisberger) - Kondziolka, Lotter (29. Ženíšek)

První mistrovské utkání jsme zvládli jak herně, tak i výsledkově. Ale musíme mít na paměti, že soupeř nastupoval k utkání z pozice posledního mužstva v soutěži. Kluci nic nepodcenili a bojovali od první do poslední minuty, za což jim patří pochvala. Snad je tento výsledek povzbudí do celé jarní části. Je na místě vyzdvihnout především výkon celé záložní řady, která byla základním kamenem našeho vítězství v tomto utkání.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo