Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 2018

JUNIORKA: Výsledkově i herně nepovedený podzim

Devítibodové manko na čtvrté postupující místo má po podzimu juniorka MFK. V závěrečných pěti jarních duelech je šance na postup podle trenérského štábu spíš v rovině teorie.
Sedmnáct bodů v šestnácti zápasech a skóre 15:33. Výsledkově nepříliš povedenou první polovinou posledního soutěžního ročníku Juniorské ligy má za sebou tým trenérů Zbyška Gazdy a Marka Bielana. 

Kromě kmenových borců a hráčů A-týmu, které chtěli mít trenéři v zápasovém rytmu, dostávali ve velké míře šanci hráči dorosteneckého věku. „S tím můžeme být pochopitelně spokojení. Naši kmenoví hráči se určitě posunuli dál a někteří z nich dostanou prostor v zimní přípravě prvoligového A-týmu,“ začal s hodnocením jeden z trenérů Marek Bielan.

Pozitivně však hodnotil také výkony áčkových fotbalistů. „Petr Galuška se u nás rozehrál a v závěru podzimu patřil do základní sestavy MFK ve FORTUNA:LIZE. To samé se dá říct o Vojtovi Smržovi, který se na začátku sezóny u nás dostával do zápasové formy po zranění,“ řekl trenér Bielan.

Suverénně nejméně nastřílených gólů se odráží na sedmém místě z osmi účastníků moravské skupiny Juniorské ligy. Ovšem důležitější jsou samotné výkony hráčů, snaha a přístup k jednotlivým zápasům. „Při celkovém hodnocení převládá spíš spokojenost s individualitami. Výsledkově ani herně nám podzim nevyšel, proto šance být mezi nejlepší čtyřkou, která si zahraje o titul, je mizivá. Nedá se nic dělat,“ prohodil Bielan. 

Na podzim si aspoň minutu zahrálo celkem 46 hráčů včetně dvou brankářů. Nejlepším střelcem je čtyřgólový Jan Suchan. Do skupiny o titul postoupí prvních šest týmů české skupiny a čtyři nejlepší z moravské skupiny. Týmy na nižších pozicích si proti sobě zahrají skupinu o konečné umístění. Start zimní přípravy je naplánován na pondělí 7. ledna.

PODZIMNÍ VÝSLEDKY A JARNÍ PROGRAM NAJDETE ZDE.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905