Generální partner
Světlý režim
3. leden 2019

Norbert Hrnčár: Hráče čekají intenzivní tréninky

Trenér Norbert Hrnčár zahájil v Karviné svou první zimní přípravu. Na jejím startu se probraly změnu v kádru, náplň přípravného období atd.
Trenére, jak budou vypadat první dny zimní přípravy?
Do příštího pátku budeme každý den kromě této neděle, kdy budou mít kluci volno, trénovat dvoufázově. Půjde o zvýšenou intenzitu, objem. Ale chceme pracovat i na systémových herních věcech, organizaci hry. První přípravný zápas nás čeká až příští sobotu. Musíme se na jaro důkladně připravit.

Během prvního dne byly oznámeny první příchody a odchody. Můžete, prosím, tyto změny okomentovat?
Od prvního dne se s námi připravují, což je jisté zajímavé, tři leváci – Lazar Djordjević, Michal Faško a Timotej Záhumenský. První jmenovaný je Srb, obránce a přijde na přestup. Naposledy nastupoval za Vojvodinu Novi Sad, ale znám ho ze Slovenska, kde hrál třeba za Košice nebo Podbrezovou. Michal Faško patří Grasshoppers Curych, ale přichází k nám z německého Braunschweigu. Jde o středopolaře. Třetím jménem je Timotej Záhumenský, jde o obránce Dunajské Stredy. Všechny tři znám, věřím, že nám minimálně na jaře pomůžou. Oba už zmínění slovenští hráči budou u nás hostovat. Opačným směrem putují Jiří Piroch, Aleš Mertelj a Gergö Kocsis. Tito fotbalisté se už s námi připravovat nebudou.

Dáte v přípravě šanci i mladým hráčům?
Ano, vytáhl jsem si čtyři. Z juniorky to jsou Nikolaos Fokaidis a Vojtěch Wala, z ligového dorostu potom Martin Vlachovský a Matúš Mader. Navíc se nám z hostování v Třinci vrátil Tomáš Weber. Také dostane šanci. 


V šatně nechyběl Filip Panák. To je dobrá zpráva, že ano?
Filip je po zranění a pomalu začne s individuálním tréninkem a doufám, že se brzy zapojí do tréninkového procesu i s týmem. Podobné to je i s Pavlem Dreksou, který už na konci podzimu začal s individuální přípravou a ještě se to protáhne i do těchto dnů.

S plánem přípravných utkání jste spokojený?
Některé věci se už byly dohodnuté předem a nebyl důvod je po mém příchodu v půlce listopadu měnit. Pojedeme ve standardním režimu. Jsem ale rád a mám radost z toho, že se po dohodě s vedením klubu vypravíme na herní soustředění do Slovinska. Je to důležitá součást přípravy i z důvodu změny prostředí. Budeme trénovat na vyhřívané přírodní trávě a odehrajeme dvě utkání proti zajímavým soupeřům.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo