Generální partner
Světlý režim
16. leden 2019

Kapitán Marek Janečka míří do Trnavy

Po třech letech opouští univerzál Marek Janečka Karvinou a vrací se do klubu svého srdce. V Karviné rozvázal smlouvu, která by mu končila v létě.
Pětatřicetiletý univerzál s bohatými zkušenostmi dostal nabídku, která se podle jeho slov neodmítá. „Jde o rok a půl dlouhou smlouvu a po skončení aktivní kariéry se nabízí možnost dalšího pracovního vytížení ve Spartaku Trnava. Jsem rád, že mi vedení MFK v čele s panem Wolfem vyšlo vstříc a domluvili jsme se. Byly to krásné tři roky,“ prohlásil velký oblíbenec karvinských fanoušků, které si získal svou profesionalitou, zarputilostí a stoprocentním nasazením každou vteřinou na trávníku. 

Za odvedenou práci v karvinském dresu poděkoval Janečkovi, který od začátku této sezóny byl kapitánem týmu, také sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk. „Marek za námi sám přišel s tím, jestli mu vyhovíme. V pětatřiceti letech dostal nabídku, která mu prodlouží kariéru, a také po ní zřejmě zůstane u fotbalu. Chápu ho, navíc mu u nás 30. června končí smlouva,“ uvedl Lubomír Vlk. 

Rovněž předseda MFK Karviná Jan Wolf holohlavému univerzálovi poděkoval. „Marek Janečka zůstane neodmyslitelnou součástí úspěšné kostry týmu, která vybojovala postup do nejvyšší soutěže a třetí sezónu v ní válčí mezi tuzemskou elitou. Markovi patří velký dík za všechno, co pro náš klub udělal. Jeho důvody jsou jasné a přeji mu, ať se mu daří,“ dodal Jan Wolf.



Marek Janečka také přiblížil, proč zvolil návrat „domů“. „Po odchodu ze Spartaku Trnava před třemi lety jsem byl v častém kontaktu s bývalým majitelem panem Póorem, s kterým jsme rozebírali situace v obou klubech a bavili jsme se i možnosti budoucího návratu. Jsem rád, že se to splnilo a budu zpátky u „bílých Andělů“. Taktéž chci poděkovat současnému řediteli klubu Markovi Ondrejkovi, od kterého přišla na konci prosince myšlenka vrátit se zpět do Spartaku,“ vysvětlil Janečka.

Během tří let odehrál v karvinském dresu dohromady 85 mistrovských utkání, z toho 72 prvoligových a vstřelil 7 gólů (5 prvoligových). „Přišel jsem v zimě 2016 a na jaře jsme slavili postup do nejvyšší soutěže. A další dva a půl roku v lize bylo super. Děkuji za podporu také karvinským fanouškům,“ rozloučil se Marek Janečka.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo