Generální partner
Světlý režim
22. leden 2019

Ve Slovinsku vše klape, ve středu čeká Maribor

Karvinská výprava našla na severu Slovinska ideální podmínky pro přípravu a už ve středu odpoledne čeká na svěřence Norberta Hrnčára zatím nejtěžší zimní prověrka, nastoupí totiž v Mariboru proti místnímu NK.

V pondělí ráno vyjeli, odpoledne byli na místě a dali si první lehčí trénink na přírodním pažitu po 530 km dlouhé cestě autobusem. V úterý byly v Moravskych Toplicích v plánu dvě tréninkové jednotky. „Zatím je všechno v pořádku, jedeme podle plánu. Jsme spokojení s ubytováním, stravou i tréninkovými podmínkami na přírodní trávě,“ hlásil ze Slovinska kouč MFK Karviná Norbert Hrnčár.

Celý tým si tréninkové jednotky podle jeho slov užívá, tréninky mají kvalitu a intenzitu, navíc teplota je nad nulou. „To je ideální scénář,“ těší Hrnčára. Další věcí, kterou kvituje, je fakt, že celá výprava je zdravotně v pořádku. „Všichni trénují a máme tak možnost vybírat do nominace k utkání ze všech hráčů,“ pochvaloval si. 

První utkání slovinského soustředění je při pohledu na soupeře atraktivní, zároveň Karvinští narazí na papírově nejtěžšího protivníka z celé zimní přípravy. Ve středu odpoledne pojedou šedesát kilometrů do Mariboru, kde je čeká duel s NK Maribor na hlavním stadionu. „Podle jména i podle umístění v tabulce po podzimu to vypadá, že to bude nejtěžší dosavadní zápas. Čeká nás velice kvalitní prověrka,“ podotkl Norbert Hrnčár.

Maribor je čtrnáctinásobným mistrem Slovinska, devítinásobným vítězem slovinského poháru a čtyřnásobným vítězem slovinského Superpoháru. Své domácí zápasy hraje na krásném stadionu Ljudski vrt s kapacitou 12 702 diváků. NK Maribor je samozřejmě nejúspěšnějším slovinským týmem, navíc se jedná o pravidelného účastníka evropských pohárů. 

Tým současného kouče Darka Milaniče vede po podzimu tabulku Prve ligy o devět bodů před úřadujícím mistrem Olympií Lublaň. Sportovním ředitelem je asi nejznámější slovinský fotbalista Zlatko Zahovič.

Přípravný zápas NK Maribor – MFK Karviná začíná na stadionu Ljudski vrt ve středu 23. ledna v 16 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905