Generální partner
Světlý režim
5. únor 2019

Snažím se být důkladný pokladník, říká Moravec

Pohodové povídání s Janem Moravcem o věkovém průměru kabiny, vánočních svátcích v Dubaji i o sobě jako novém pokladníkovi.

Je to k nevíře, ale nejstarším hráčem v kádru MFK Karviná je před jarní částí FORTUNA:LIGY Jan Moravec. Teprve jednatřicetiletý obránce či záložník si z toho ovšem hlavu nedělá. Spíš naopak – po zimní přípravě se cítí dobře, navíc je po odchodu Marka Janečky novým pokladníkem týmu.

Nové role bere rodák ze Svitav profesionálně. Ostatně je tomu tak na hřišti i v kabině. A aktuální věkový průměr 24 let? Ten bere s nadhledem. „Je zvláštní být v jednatřiceti nejstarším hráčem v týmu. Zrovna nedávno jsem nad tím přemýšlel. V Bohemce jsem byl jeden z nejmladších, to byla pohodička. Teď je to naopak. Určitě je to zvláštní pocit, ale nic extra. Věk zastavit nejde,“ usmívá se Jan Moravec.

Uplynulou a zkrácenou přípravu si podle svých slov užíval. „Zimní i letní přípravy jsou pokaždé náročné. Ovšem je pravda, že tentokrát jsme neběhali kilometry někde po lese. Naopak jsme fyzičku nabírali na hřišti, pravidelně byla také posilovna a kruhové tréninky. Bylo fajn,“ řekl.

   

Úplně všechno fajn ovšem nebylo. Moravec si musel zvykat na typické lednové počasí. Složitější to měl v tom, že celou dovolenou (včetně Vánoc a Silvestra) trávil s rodinou v Dubaji. „Vrátili jsme se druhého ledna, o den později už startovala příprava. Nebylo to nic příjemného, tělo mělo trochu teplotní šok. Ale za dva nebo tři dny jsem se vrátil do normálu,“ podotkl všemi nazývaný Zip.

Trávit Vánoce a přelom roku v teple, není pro Jana Moravce nic nového – zažil to již poněkolikáté. „V Dubaji jsem byl s rodinou, přiletěli i babička s dědou. Odpočinul jsem si a všichni jsme si to tam moc užili. Štědrý den jsme strávili na pláži, k večeři byl bramborový salát s rybou. Takže klasické české Vánoce, akorát daleko od domova, ale i s malým stromečkem, který jsme si přivezli,“ zasmál se táta dcery Ellinky.

Nový pokladník také fanouškům přiblížil, jak se vypořádává s novou rolí. Přiznal, že nejčastěji vybírá peníze za pozdní příchody. „Zpočátku jsem se tomu bránil, nechtěl jsem to dělat. Ale nakonec mě to chytlo. Snažím se být důkladný, kluky popichuju a kasíruju. Hlavně za pozdní příchody, ale i za překopnutí míče při tréninku. A v nejbližších dnech musím připomenout Lukáši Budínskému, že by měl jakožto nový kapitán také zaplatit,“ zakončil příjemné povídání Jan Moravec.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905