Generální partner
Světlý režim
15. únor 2019

O natáhnutí bodové série z jihu Moravy, Slovácko-Karviná (so,15)

FORTUNA:LIGA pokračuje druhým jarním kolem. Svěřence Norberta Hrnčára čeká první výjezd, ovšem nikterak daleko – do Uherského Hradiště.
Oba celky mají za sebou první jarní kolo, ve kterém se představily v krajských derby  Karvinští remizovali s Opavou, Slovácko dokázalo zvítězit ve Zlíně. „Já to čekal. Slovácko si formu z konce podzimu přeneslo přes přípravu až do jara a v prvním kole to potvrdilo. Nás samozřejmě domácí ztráta s Opavou mrzí, ale jedeme dál. Máme kvalitu na to, abychom na Slovácku uspěli, liga je ohromně vyrovnaná,“ hlásí záložník Dávid Guba.

Hostům z Karviné by mohla hrát do karet skutečnost, že se z Uherského Hradiště v předchozích dvou sezónách nevraceli nikdy s prázdnou. „Můžou to mít v hlavě, na druhou stranu to domácí budou chtít už konečně zlomit. Bude to moc těžký zápas,“ myslí si Guba. Kouč Norbert Hrnčár si naopak myslí, že to žádný vliv mít nebude. „Náš tým je dost obměněný. Není to moc podstatný faktor, spíš jen zajímavý statistický údaj,“ podotkl hlavní trenér MFK.

Co tedy může v sobotu rozhodnout? O tom má Norbert Hrnčár zcela jasno. „Může rozhodnout každý souboj, každý metr na trávníku a jedna chyba. My budeme bojovat a věřím, že se do Karviné vrátíme s úspěšným výsledkem,“ prohlásil nabuzeně.



Na jihu Moravy se toho přes zimu příliš neudálo a nezměnilo. Tým Martina Svědíka posílil navrátilec z hostování Jaroslav Diviš a obranné složení rozšířil Chorvat Domagoj Franič. Slovácko ještě získalo také útočníka Harise Harbu, jenže ten je zraněný stejně jako stoper Krejčí. 

Aktuálně desátý tým tabulky vyrazil v zimě dvakrát do Turecka, celkem odehrál sedm utkání a hned čtyřikrát zvítězil. Podzimní vzájemný duel vyhráli Karvinští 2:1 po gólech Wágnera a Ba Loua. V Uherském Hradišti se v minulých sezónách urodily remízy 0:0 a 1:1, tedy žádné ofenzivní terno. Zajímavostí rovněž je, že Slovácko je jediným týmem ligy, které v této sezóně ještě neremizoval.

Utkání 21. kola FORTUNA:LIGY 1. FC Slovácko – MFK Karviná začíná na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti v sobotu 16. února s výkopem v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Orel, na čarách potom jeho asistenti Koval a Hock. 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo