Generální partner
Světlý režim
21. únor 2019

Hrnčár a Krivák před zápasem s Teplicemi

Před sobotním domácím utkáním proti severočeským Teplicím promluvili o současné situaci i k soupeři trenér Norbert Hrnčár a obránce Ján Krivák.
Norbert Hrnčár: „Minimálně jednu změnu v sestavě uděláme“

Oba týmy za sebou nemají ideální vstup do jara? Bude sobotní zápas tzv. „o šest bodů“?
Půjde o tři body, ale samozřejmě zápas důležitý bude, to je bez debat. Důležité také bude, jak my zareagujeme na nevydařený minulý zápas v Uherském Hradišti. 

Vyříkali jste si v kabině a u videa nedostatky pro Slovácku?
Samozřejmě, to patří ke každé pozápasové analýze. Ukázali jsme si věci, které nefungovaly, a pevně věřím, že s Teplicemi to bude od nás výsledkově i herně lepší. 

Jak vnímáte nejbližšího soupeře? Přeci jen v zimě oslabil v útoku i obraně – odešli Vaněček s Králem. Je to i z vašeho pohledu oslabení?
Jde o minimální změny. Ten tým je sehraný, delší dobu pospolu. A samozřejmě jde o kvalitní tým, tím pádem nás nečeká nic jednoduchého. My se ovšem musíme dívat v této chvíli na sebe, abychom dobře pracovali.

Uděláte nějaké změny v sestavě?
Minimálně jedna bude, protože nemůže hrát vykartovaný Vojta Smrž. V sobotu bude podstatné, aby hráči, kteří nastoupí, dali do zápasu maximum své energie a kvality.

Ján Krivák: „Bezpodmínečně musíme získat tři body“

V sobotu dojde na souboj týmů, které jaro nezačaly vůbec dobře. Překvapuje vás, že Teplice jsou na jaře zatím bez jediného získaného bodu?
Teplice hrály na Slavii a s Mladou Boleslaví, že? No, trochu mě to překvapuje. Každopádně my se musíme dívat sami na sebe. Pokud se chceme zachránit, musíme začít vyhrávat.

Proč se to zatím nedaří?
Těžko říct. S Opavou nám chybělo asi trochu štěstí v zakončení a na Slovácku nám utkání nevyšlo vůbec.

Ještě pořád si zvykáte na systém s třemi obránci?
Není to jednoduché, ligové zápasy jsou něco jiného než ty přípravné. Ale všechno je to v nás a o nás. Pokud vím, tak tady v Karviné se to nikdy nehrálo a všichni si na to musíme zvyknout a musí se nám to tzv. „vrýt pod kůži“. Věřím, že už v sobotu to bude od nás mnohem lepší!

Vám osobně se jak tento praktikovaný způsob hry zamlouvá? Máte s tím zkušenost třeba z Podbrezové?
Zkoušeli jsme to, ale vůbec nám to nešlo a rychle jsme se vrátili k původnímu rozestavení se čtyřmi obránci. Určitě to ale není špatný systém, všechno má své pro a proti.

Teplice v zimě spíš oslabily. Střelec Vaněček odešel do Skotska, stoper Král do Slavie. Jak velká to může pro tým ze severních Čech ztráta?
Myslím si, že velká. Když jeden odešel do Skotska a druhý do Slavie, tak už to o něčem svědčí. Jestli nám to pomůže, nevím. Snad ano. Ale opakuji, my se musíme dívat na sebe a v sobotu bezpodmínečně získat tři body. 

Co pro to udělat? Vždyť během tří karvinských prvoligových sezón Teplice ve vzájemných duelech ještě neprohrály. 
Hlavně neinkasovat a nechat na hřišti úplně všechno. Vyhrát doma už opravdu musíme!

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo