Generální partner
Světlý režim
22. únor 2019

Je čas přepsat historii, Karviná-Teplice (so,15)

Druhý jarní domácí zápas klepe na dveře. Karvinští vyběhnou v sobotu odpoledne na svůj trávník proti severočeským Teplicím a nutně potřebují zvítězit. To se jim však během tří sezón ještě nepodařilo…
Oba týmy nevstoupily do jara ideálně. Hráči MFK získali ze dvou zápasů jen bod, Teplice dokonce nebodovaly. Ovšem víc potřebují body domácí, kteří jsou aktuálně předposlední. Navíc se v sobotu budou chtít fanouškům omluvit za hrubě nevydařený minulý duel na půdě Slovácka. 

Vážnost situace si každý uvědomuje. Trenér Norbert Hrnčár věří, že výkon jeho svěřenců bude lepší než minulý týden. „V pozápasové analýze jsme si ukázali věci, které nefungovaly, a pevně věřím, že s Teplicemi to bude od nás výsledkově i herně lepší,“ přeje si šéf karvinské lavičky.

Zápas určitě vynechá Vojtěch Smrž, jenž pyká za čtyři žluté karty. Případné další změny v sestavě si nechal z logických důvodů pro sebe. „Podstatné bude, aby hráči, kteří nastoupí, dali do zápasu maximum své energie a kvality,“ doplnil Hrnčár. 

Člen základní jedenáctky Ján Krivák si přeje, aby hlavně Karvinští neinkasovali. Vždyť mají jediné čisté konto v celé sezóně, a to je opravdu málo. „Musíme na hřišti nechat úplně všechno a základ je neinkasovat. Vyhrát doma už opravdu musíme,“ řekl.



Teplický tým pod vedením Stanislava Hejkala v zimě výrazně oslabil – útočník David Vaněček zamířil do Skotska a stoper Alex Král do Slavie. Teplicím se povedl transfer v podobě hostování mladého útočníka Jana Kuchty, jenže ten se pro duel ve Slezsku vykartoval. Teplický klub rád spolupracuje se Slavií, což dokumentoval ve středu, kdy získal od vedoucího týmu ligy na přestup Daniel Trubače, který už na podzim v Teplicích hostoval.  

Zimní příprava se „sklářům“ poměrně vydařila. V pěti zápasech vstřelili hned 19 gólů, jenže třikrát hráli proti týmům z nižších soutěží (Oberlausitz, Táborsko a Varnsdorf). Prověřil je až Górnik Zabrze (výhra 2:0) a v generálce lotyšský tým Rigas (prohra 1:3). Herní soustředění probíhalo tradičně na Kypru. 

Nutno připomenout, že Teplice na Karvinou umí. V domácím prostředí jsou stoprocentní, z Karviné si v první sezóně odvezli vysokou výhru 4:1, v té minulé pak remízu 1:1. Karviná má 16 bodů, Teplice o devět víc. 

Utkání 22. kola FORTUNA:LIGY MFK Karviná – FK Teplice začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v sobotu 23. února v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Emanuel Marek, na čarách jeho asistenti Podaný a Dobrovolný. Pokladny stadionu se otevřou v 13:45 hodin a vstupenky se pohybují v cenovém rozmezí od 50 Kč do 140 Kč.

K dostání budou také klubové bulletiny MFK KARVINÁ, zdarma si je fanoušci mohou vyzvednout na pokladnách, ve fanshopu a u turniketů. Klub fanouškům připomíná, že pořadatelská služba nepustí na stadion žádného fanouška s batohem, krosnou atd. Ovšem je možnost si vzít aspoň deku na přikrytí – ta bude u turniketů akceptována a tolerována.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo