Generální partner
Světlý režim
27. únor 2019

SLAVNOSTNÍ GALAVEČER: Tři ocenění pro MFK

V pondělí 25. února se v MěDK uskutečnil tradiční slavnostní galavečer - Nejúspěšnější sportovec města Karviná za rok 2018. Tři ocenění putovala do Městského fotbalového klubu Karviná, konkrétně k Marceli Frajtovi, Janu Holzerovi a Matúši Maderovi.
Příjemné setkání úspěšných sportovců různých odvětví bylo okořeněno doprovodným programem – artistkou Klárou Kaiserovou, třemi hudebními vystoupeními zpěvačky Sabiny Křovákové a ukázkou umění členů Školy taekwon-Do ITF Karviná.

Do Síně slávy byli uvedeni házenkář Arnošt Klimčík (in memoriam) a bývalý hokejista Miroslav Fryčer, který to dotáhl z Karviné až do NHL.

Trenér roku (bez určení pořadí)

Marcel Frajt
ZDŮVODNĚNÍ: Zkušený trenér, který v MFK Karviná působí třetí sezónu. V dosavadní trenérské dráze si prošel všemi dorosteneckými kategoriemi mládeže ve třech ligových klubech, a stojí tak za úspěšnou výchovou mladých (nejen) karvinských hráčů.

Současný trenér ligového mladšího dorostu U17 se slavnostního galavečera nemohl kvůli nemoci zúčastnit. „Velmi mě to mrzí, ale to se nedá dopředu ovlivnit. Každopádně jsem byl z nominace mile překvapený a v první chvíli jsem si myslel, že po pouhých dvou a půl letech v klubu je to nějaká legrace od mých kolegů. A ona nebyla! Ocenění si vážím, protože to je vizitka celého realizačního týmu i hráčů, s kterými jsem v minulé sezóně spolupracoval. Nakonec jsme v republikové konkurenci obsadili hezké sedmé místo,“ uvedl Marcel Frajt. 

Mládež (kolektivní sporty)

Matúš Mader
ZDŮVODNĚNÍ: Hráč týmu U19 hrající celostátní ligu. Svými výkony, pracovitostí a nasazením patří k pilířům týmu a vybojoval si také místo v základní sestavě slovenské reprezentace do 18 a 19 let, s kterou prošel celou kvalifikaci na ME v Albánii.

Slovenský mládežnický reprezentant byl z průběhu galavečera nadšený a přiznal, že ho dokonce i obohatil. „Dozvědět se, že se z Karviné dostal pan Fryčer až do NHL, tak to je něco. Navíc bych chtěl všem poděkovat za to, že jsem mohl přijít na pódium a získat toto ocenění. V neposlední řadě také bylo fajn se potkat s jinými úspěšnými sportovci toho města,“ přiznal Matúš Mader.  

Jan Holzer
ZDŮVODNĚNÍ: Univerzál Jan Holzer na reprezentační úrovni opět patřil ke stabilním členům národního týmu do 17 let i v závěrečné fázi kvalifikace na ME v Anglii, kam se nakonec reprezentace neprobojovala. Zároveň si ve svých šestnácti letech připsal premiérový start za „A“ tým mužstva mužů, kde odehrál necelých 10 minut v pohárové soutěži MOL Cupu.

Mladá naděje MFK Karviná zažila vyhlášení už podruhé. „Celý večer jsem si opět užil, ocenění mě moc těší, a navíc je čest být mezi tolika úspěšnými sportovci. Zároveň je to pro mě velká motivace do další práce. Rád bych se prosadil do A-týmu, ale k tomu potřebuji být zdravý a podávat neustále dobré výkony v týmu U19,“ řekl Jan Holzer. 

Český mládežnický reprezentant navíc obdržel cenu Univerzity Karlovy, která se uděluje napříč celou Českou republikou za nejvyšší umístění teenagera.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905