Generální partner
Světlý režim
28. březen 2019

Vyprodané derby! Karviná-Baník Ostrava (pá,18)

Ostře sledovaný zápas dvou slezských klubů odstartuje už 26. kolo FORTUNA:LIGY. Karvinští hostí ostravský klub před kamerami České televize.
Už sedm zápasů Karvinští nevyhráli, možná si už ani nevzpomenou na slova vítězného pokřiku. Proč by ale nemohla být černá série protrhnuta v derby, ve kterém se tradičně mažou rozdíly? Navíc soupeř se rovněž nenachází v nikterak oslnivé formě. Slezské derby fanoušky láká, poprvé v sezóně bude v Karviné „fullhouse“ – tedy plný dům. Vyprodáno!

Během reprezentační přestávky měl nový trenér František Straka čas zapracovat se svým týmem na fyzické a mentální stránce. „Potřebujeme, aby si kluci zase začali věřit i s ohledem na smolný zápas na Dukle, kde jsme byli přes osmdesát minut lepším týmem. Reprezentační přestávka nám určitě přišla vhod,“ nechal se slyšet kouč Straka. 

Podobně hovořil Dávid Guba, který Baníku vstřelil gól v podzimním zápase v Ostravě. „Trenér Straka nás nakopl, bylo to vidět i v utkání na Dukle. Má moc dobré věci a ten pozitivní impulz určitě přišel. Jsem přesvědčený, že se dostaví i body,“ řekl sedmadvacetiletý záložník. 

Pro Františka Straku půjde o první domácí duel na lavičce MFK a hned je na programu slezské derby. „Neskutečně se těším. Derby je vždycky svátek, je o emocích a pocitech, na které se nezapomíná. Ať v té bouřlivé atmosféře vyhraje ten lepší, doufám, že to budeme my,“ dodal s tím, že doufá v hlasitou podporu domácích fanoušků. „Měli by být naším hnacím motorem do závěrečných zápasů. Potřebujeme opravdu každý bod, abychom zachránili ligu. Doufám, že se nám to společnými silami podaří,“ burcoval dva dny před utkáním.  


Ostravský klub disponuje dvěma superjmény – Milanem Barošem a především karvinským odchovancem Janem Laštůvkou. Baník bojuje o první šestku, jenže jarní část mu prozatím nevychází podle představ. Aktuálně je soubor stratéga Bohumila Páníka na pátém místě s pětibodovým náskokem před sedmou Mladou Boleslaví. 

Karvinští svého blízkého soka v nejvyšší soutěži ještě neporazili, v posledních dvou zápasech se body dělily. Domácí sedmkrát v řadě nevyhráli, hosté čtyřikrát. Karetní trest nepustí do hry Benjamina Čoliće, na druhé straně není vykartovaný nikdo.

Utkání 26. kola FORTUNA:LIGY MFK Karviná – FC Baník Ostrava začne na Městském stadionu v Karviné-Ráji v pátek 29. března v 18 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Franěk, na čarách mu budou asistovat kolegové Vlasjuk a Dohnálek. 

K dostání budou pochopitelně klubové bulletiny MFK KARVINÁ, zdarma si je fanoušci mohou vyzvednout ve fanshopu a u turniketů. Pokladny stadionu zůstanou zavřené, je VYPRODÁNO! Bližší informace pro fanoušky jsou k přečtení ZDE.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo