Generální partner
Světlý režim
17. duben 2019

ROZHOVOR Z BULLETINU - Marek Bielan

Karvinský patriot Marek Bielan zažívá zajímavé, i když náročné období. Od poloviny března je asistentem Františka Straky a zároveň také zůstal jedním z trenérů juniorského týmu.
Marku, celý život jste Karviňákem. Je zavazující být členem realizačního týmu prvoligového mančaftu z města, kde žijete celý život, navíc v přítomnosti takové persony, jakou je František Straka?
Je to splněný sen, neuvěřitelný pocit. Jasně, už v květnu jsem byl na jeden zápas na lavičce – byl to ten rozhodující v Jihlavě, kde jsme to zvládli a ligu udrželi. Byl jsem nesmírně rád, že jsem dostal tzv. „čuchnout“, navíc všechno dobře dopadlo, tím to bylo ještě umocněné. Každopádně být parťákem tak skvělého trenéra s tolika zkušenostmi z celého světa i reprezentace, který měl navíc skvělou kariéru jako hráč, je nepopsatelné a moc si této příležitosti vážím. 

Jak jste reagoval, když vám vedení klubu řeklo, že budete spolupracovat právě s Františkem Strakou?
Když mi to pan Wolf oznámil, tak jsem celou noc nespal. Vůbec jsem nevěděl, jak se bude chovat, jak nám to spolu bude klapat. Jestli se třeba nemám jít modlit (smích). Nikdy jsme se neviděli, ani proti sobě nehráli. Než jsme se poprvé potkali, tak jsem nervózně přešlapoval před kanceláří. Jakmile jsem vešel dovnitř a promluvil na mě, tak to ale ze mě všechno spadlo. Uklidnil mě, pobavili jsme se a řekl mi, jak si představuje některé věci.  

Přibližte, prosím, jak vypadá vaše spolupráce. Jaká je hlavní náplň práce z pozice asistenta?
Dává mi během tréninků hodně prostoru. A to je samozřejmě super! Každý den si před tréninkem s celým realizačním týmem řekneme, jaká by měla být skladba tréninku. Samozřejmostí je, že u videa probíráme soupeře a bavíme se o nich. I během zápasu za mnou přijde a chce znát můj názor. Je to skvělé! Každý den se do práce těším, Franz vždycky přijde pozitivně naladěný, ani na chvíli nechce, aby měl někdo hlavu dole.  

Vnímáte, že s příchodem „Franze“ vzrostl mediální zájem o Karvinou a ještě víc se fotbal probírá v hospůdkách ve městě a okolí?
Kamkoliv trenér Straka přijde, tak se s ním chce každý fotit, prohodit pár slov. Jsem nadšený z toho, jak mu lidé z Karviné drží palce a přejí mu. Je to velká osobnost českého fotbalu, má neskutečné charisma. Už snad nejsme „jen“ nějaký konec republiky daleko od Prahy, kam nikdo nechce – i tak nás bohužel někdy prezentují. To, že máme krásný stadion, nadstandardní podmínky a teď i takovou trenérskou osobnost, mluví za vše. Toto všechno se pochopitelně odráží i na zvýšeném zájmu médií.  

Je náročné skloubit povinnosti u A-týmu s těmi v juniorce?
Samozřejmě. V žádném případě nechci odsunout práci v juniorce na vedlejší kolej, protože je potřeba, aby všechno fungovalo. Juniorka, od příští sezóny vlastně B tým, je nedílnou součástí klubu. Všichni máme zájem, aby kluci hráli, hráli a hráli. Navíc je fajn a důležité, že trenér juniorky působí i u A-týmu. Hodně klubů to tak má nastavené a je to správné. 

Máte na závěr už nějakou společnou veselou příhodu?
Jasně. Na konci března jsme se za krásného počasí vydali na divizní derby mezi Dětmarovicemi a Havířovem, aby si Franz udělal obrázek o nižší soutěži a třeba i viděl některé kluky. Sotva jsme přijeli, už se na nás vrhla skoro celá tribuna. Lidé se s ním chtěli fotit, nechat si cokoliv podepsat nebo ho jen tak pozdravit. Dvacet let tam chodím, pěkně si pokaždé vystojím řadu na klobásu a pivo a teď jsme měli všechno zdarma i s donáškou (smích). Franz se na mě podíval a řekl: „To jsou holt ta léta tvrdé dřiny a odříkání (opět smích). Je vidět, že jeho jméno je po celé republice velký pojem. Buďme rádi, že je tady. Snad se nám společně podaří zachránit FORTUNA:LIGU. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo