Generální partner
Světlý režim
4. květen 2019

1/5: Důležité slezské derby, Opava-Karviná (ne,15:30)

V neděli na půdě nedaleké Opavy vstoupí do nadstavbové části fotbalisté MFK Karviná. Oba týmy se v této sezóně střetnou už počtvrté (dva ligové duely 3:1 a 1:1, jeden přípravný duel 1:0).

Základní část je minulostí, začíná úplně nová soutěž – FINÁLE FORTUNA:LIGY skupina o záchranu slibuje napětí až do konce. Rozhodne se o přímém sestupujícím do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, o dvou účastnících baráže a třech týmech, které budou mít od 26. května dovolenou.

Svěřenci Františka Straky díky čtyřem výhrám z posledních pěti duelů oživili reálnou šanci na vyhnutí se ošidné baráži. „To hlavní pro nás začíná právě v neděli v Opavě. Zatím jsme pořád patnáctí, ale uděláme maximum, abychom se posunuli tabulkou výš,“ slíbil hlavní trenér MFK Karviná.

V karvinské kabině je aktuálně dobrá nálada, ovšem všichni si uvědomují, o co během května půjde. „Pomohla nám úspěšná bodová šňůra. Snad ji ještě natáhneme,“ přeje si karvinská jednička mezi třemi tyčemi Martin Berkovec. Pokud by se MFK podařilo v Opavě vyhrát, rozdíl mezi oběma kluby by byl pouhý bod. „Nikdo není slepý, všichni víme, jaké jsou mezi jednotlivými týmy bodové rozestupy. Bude také rozhodovat hlava, psychika,“ správně tuší Straka.

V karetním ohrožení není nikdo, po třiceti kolech totiž LFA všem hráčům „vynulovala“ nasbírané kartónky a do nadstavby se jde s čistým štítem. Ovšem má to jeden háček – už po dvou žlutých kartách následuje jednozápasový trest.


Opavští pod trenérem Ivanem Kopeckým skončili po základní části s třiatřiceti body na třináctém místě, ale ještě zdaleka nemají vyhráno. V posledních dvou duelech navíc prohráli a nevstřelili ani gól (v Ostravě 0:2, se Spartou 0:3). „Ale pozor na ně. Jde o podobně silový tým jako Liberec s řadou individualit. Opava svou kvalitu dokazuje hlavně v domácím prostředí,“ dodal František Straka.

Oba týmy se dobře znají, sehrají spolu už čtvrtý vzájemný duel v této sezóně, rozhodovat budou maličkosti a aktuální forma. Poslední měření sil proběhlo v únoru – v prvním zápase roku 2019 si Opavští odvezli z Karviné bodík za remízu 1:1. Zajímavostí je, že na opavském stadionu Karvinští v této sezóně ještě nehráli – na podzim totiž Slezský FC hrál své zápasy v Brně.

Utkání č.1 FORTUNA:LIGY FINÁLE skupiny o záchranu SFC Opava - MFK Karviná začíná na Městském stadionu v Opavě v neděli 5. května od 15:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Rejžek, na čarách mu budou asistovat kolegové Caletka a Horák.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo