Generální partner
Světlý režim
10. květen 2019

2/5: Po dvou měsících zase k Litavce, Příbram-Karviná (so,15)

Nadstavbová část pokračuje druhým kolem a karvinské fotbalisty čeká druhý venkovní duel. V Příbrami se čeká tuhý boj, oba týmy totiž své první zápasy nezvládly.
Dva měsíce a krátká doba? Možná ano, ale neplatí to ve sportu. Důkaz? Když se oba soupeři potkali 2. března v rámci 23. kola FORTUNA:LIGY tak na střídačkách seděli jiní trenéři než je tomu nyní - Příbram vedl Josef Csaplár, Karvinou Norbert Hrnčár. O devět týdnů později je realita taková, že středočeský klub trénuje exkarvinský Roman Nádvorník a MFK František Straka.

Karvinští mocně touží uspět a oživit po výborně zvládnutém konci základní části šanci na vyhnutí se baráži. K tomu ovšem po porážce v Opavě nutně potřebují zvítězit v Příbrami. „Zní to jako klišé, ale my musíme jít krůček po krůčku a nepřemýšlet moc dopředu. Hlavním úkolem je nechat pod sebou Duklu. Potom se můžeme bavit dál, vždyť před příchodem kouče Straky jsme měli za cíl dostat se do baráže,“ řekl asistent trenéra Marek Bielan.  

Pokud Karvinští chtějí v sobotu uspět, musí předvést daleko lepší výkon než během slezského derby. „Musíme být aktivní, nenechat se zatlačit. Musíme se přiblížit zápasům se Spartou nebo Libercem. Je to o běhání a napadání,“ podotkl si Ondřej Lingr před třetím duelem Příbramí v této sezóně.



Pozor si budou muset dát fotbalisté MFK na útočníka Jana Matouška, který je základním stavebním kamenem týmu. „Mezi další nebezpečné hráče řadím zkušeného Jana Rezka nebo Romana Květa. Příbram doma a Příbram venku je velký rozdíl. V domácím prostředí jsou extrémně nebezpeční, víc si věří a jsou silní na míči,“ prohlásil Bielan.

Středočechy trénuje Roman Nádvorník, který v polovině března vystřídal Josefa Csaplára. Příbram sice čtyři kola nevyhrála, ale obrala doma o bod Plzeň nebo dokázala urvat bezbrankovou remízu v Teplicích. Vstup do nadstavby ale borcům od Litavky nevyšel, což dokládá vysoká porážka 1:5 v Uherském Hradišti. V Příbrami se netají tím, že se chtějí za každou cenu vyhnout ošidné baráži.   

Výsledky vzájemných duelů v této sezóně? Karviná doma zvítězila 4:1, na jaře Příbram oplatila stejnou mincí a zvítězila na svém stadionu 2:1.    

Utkání č.2 FORTUNA:LIGY FINÁLE skupiny o záchranu 1. FK Příbram – MFK Karviná začíná na stadionu Na Litavce v Příbrami v sobotu 11. května od 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Ondřej Lerch, na čarách potom jeho kolega Vlček a kolegyně Ratajová. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo