Generální partner
Světlý režim
17. duben 2010

Karvinští jedou do Ústí dnes brzy ráno

Sobota 8 hodin odjezd do Ústí nad Labem. Asi takovou poznámku si zaznamenali do diáře, popřípadě do svých mobilů druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná, které v neděli čeká na severu Čech další zápas soutěže.

Trenér mužstva Jiří Balcárek tentokrát od soustředění před zápasem upustil, ale i tak příprava na lídra II. ligy (společně s Hradcem) probíhala a ještě proběhne pečlivě. „Odjíždíme v sobotu ráno, po cestě máme oběd a na místě trénink. Spíme na hotelu, takže neponecháváme nic náhodě,“ poznamenal před nedělním utkáním Balcárek, který by chtěl výkonem i výsledkem napodobit svůj premiérový duel proti Vlašimi.

Pozitivní nálada, umocněná faktem, že týmu se na soupeře daří a v rámci II. ligy s ním ještě neztratil ani bod, by se podle něj mohla projevit. „Pochopitelně v to věříme. Zdravotní stav hráčů je dobrý, kromě Opice, který netrénoval, a dlouhodobě zraněného Slončíka jsme komplet. Ale i Martin Opic s námi pojede. I kdyby nenastoupil tak chci, aby byl s týmem,“ podotkl Balcárek.

Ústecké hráče, kteří i letos prokazují vysoký výkonnostní standard, sledoval v posledních třech zápasech na DVD. „Máme poznatky o jejich hře. To, že Ústí hraje druhou sezonu po sobě v tabulce nahoře a bojuje o postup mě moc nepřekvapuje. Se Sváťou Habancem se známe ze studia trenérské licence, takže vím, jak dobrou práci v klubu odvádí,“ podotkl trenér Jiří Balcárek na adresu svého trenérského kolegy.

A co vyčetl ze hry Severočechů? „Na hráčích Ústí je vidět, že si věří. Nebojí se udělat kličku navíc, ve hře jeden na jednoho jsou silní. Na jejich výkonech je to pak znát. Navíc Ústí ani moc nerozlišuje, jestli hraje doma nebo venku. Všude se snaží hrát ofenzivně a držet se své hry. Bude to velmi tvrdý oříšek,“ upozorňuje karvinský kouč.

Ústí vyznává tradiční styl 4-4-2, přičemž oba jeho hroty jsou velmi nebezpečné. O tom asi nejlépe svědčí pozice nejlepšího ofenzivního týmu s 39 góly. Karlík, Jindráček, Valenta, to jsou všechno nebezpeční hráči, kteří se dokáží ve vápně prosadit. „Ústí na mě udělalo dojem stylem své hry ve Zlíně. Již oba útočníci se snažili soupeře napadat, zaslouženě tam vyhrálo. My se budeme držet toho, co nám přineslo úspěch proti Vlašimi. Rotace hráčů a změny v rozestavení. Jisté fáze zápasu budeme hrát na jednoho útočníka, jiné na dva a určité zase na tři,“ potvrdil nový kouč Karviné tezi, že jeho mužstvo chce zůstat pro většinu soupeřů nečitelným týmem.

Budou tedy hrát svěřenci trenéra Balcárka podobně jako v předešlém utkání proti Vlašimi? Říká se, že vítězná sestava se nemění... „Mám samozřejmě připravenu určitou koncepci hry, která se může čas od času přizpůsobovat soupeři, ale hlavně bychom chtěli vycházet z našeho modelu, čili rotace hráčů a právě oné proměnlivosti rozestavení v určitých úsecích hry," přiblížil Balcárek, podle něhož nový styl hry karvinští fotbalisté vzali.

„Pokud se nám s touto novou verzí bude dařit, hráči jí budou pochopitelně věřit čím dál víc. Do Ústí samozřejmě pojedeme s pokorou, víme, jaké výkony soupeř předvádí, ovšem také tak jedeme s vírou ve vlastní schopnosti a to je nejdůležitější," zakončil nový kouč Balcárek.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo