Generální partner
Světlý režim
14. květen 2019

Čekání na výhru s Duklou konečně skončilo! Karviná-Dukla 3:0

Trvalo to přes dva a půl roku, než Karvinští znovu porazili armádní klub. Povedlo se jim to v nejvhodnější okamžik. Zaslouženým vítězstvím poslali tradiční český klub o soutěž níž a především zastavili sérii dvou porážek.
MFK Karviná
úterý 14.5.2019
3:0
(2:0)
Městský stadion
Diváci: 1942
FK Dukla Praha
Pastornický – Krivák, Dreksa (89. Suchan), Rundić, Záhumenský – Smrž – Moravec, Lingr, Budínský (85. Bukata), Guba (58. Ba Loua) – Wágner.
Hruška – Ostojić, Bezpalec, Souček – Doumbia, Tetour, Hanousek (66. González), Milošević – Kovaľ (83. Douděra), Hadaščok, Podaný (46. Djuranović).
Branky: 22. a 79. Wágner, 42. Guba
ŽK: Ba Loua, Krivák - Ostojić, Gonzáles, Douděra
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Koval

Komentář

V chladném a sychravém počasí nastoupili Karvinští v rozestavení 4-1-4-1 s několika změnami. V bráně dostal příležitost Martin Pastornický, vedle Milana Rundiće se do stoperské dvojice vrátil Pavel Dreksa, Ján Krivák se přemístil na beka a do středu zálohy na pozici defenzivního záložníka se vrátil Vojtěch Smrž.

Zpočátku vyrovnaný duel ovlivnila po čtvrthodině penalta. Pavel Dreksa fauloval ve vápně, jenže skvělým zákrokem se zaskvěl proti Podanému gólman Pastornický. Od té doby už Karvinští převzali iniciativu a z první střely na bránu otevřeli skóre – Tomáš Wágner si počkal na přesně zahraný rohový kop Budínského a hlavou překonal Hrušku.

Domácím úvodní gól neskutečně pomohl. Další příležitost měl z dálky po odraženém míči Záhumenský, ale trefil pouze záda Hanouska. Poté vystrašil nebezpečnou hlavičkou brankáře MFK Tetour, na druhé straně zkusil z trestného kopu překvapit Hrušku stoper Rundić, ale jen provětral rukavice brankáře Hrušky. Aktivní svěřenci Františka Straky podnikali rychlé nebezpečné protiútoky a na několik minut totálně vynulovali snažení soupeře, který nestíhal. Navíc přišel v pokutovém území podobný zákrok na Lingra, za jaký kopal Podaný penlatu, jenže sudí Houdek tentokrát nezapískal.

Gólová pojistka přišla tři minuty před pauzou. Wágner vysunul Budínského, ten přízemním centrem před bránu našel Ostojiće s Gubou. Dukelský obránce vůbec netrefil míč, Guba si obloučkem pohrál s Hruškou a zvýšil domácí náskok. Druhá půlka začala neproměněnou tutovicí  Wágnera, který udělal kličku gólmanovi a poslal míč do opuštěné sítě – bohužel ne razantně, což udělalo hrdinu z dobíhajícího Bezpalce. Ten na brankové čáře míč zkrotil.

Po hodině hry následovaly v rychlém sledu šance na obou stranách – nejprve akci Moravce s Lingrem nezakončil Budínský, jehož střelu zblokovali a na druhé straně Djuranović trefil pouze Rundiće. Velkou šanci Dukly z kopačky Kovala v 70. minutě zlikvidoval fantasticky Pastornický. Za devět minut bylo definitivně rozhodnuto, protože Tomáš Wágner stál přesně tam, kde měl – zblízka uklidil míč do sítě po střele Moravce, kterou k němu odrazil brankář Hruška.

Dukla se mohla dočkat čestného úspěchu, ale nebylo jí přáno. Djuranović z úhlu možná překvapil Pastornického pokusem na přední tyč, ale domácí gólman měl dobře postavené tyče. Armádní klub po osmi letech padá z nejvyšší soutěže, Martin Pastornický má stoprocentní ligovou úspěšnost – dva zápasy dvě výhry. Nyní dokonce i s čistým kontem!

Ohlasy trenérů

Domácí trenér František Straka: „Po dvou porážkách jsme chtěli i kvůli sebevědomí odehrát dobrý zápas. Vyhráli jsme úplně zaslouženě, moc nás podržel brankář Pastornický chycenou penaltou. Od té chvíle jsme převzali iniciativu a otěže utkání. Konečný výsledek hřeje u srdce.“

Hostující trenér Roman Skuhravý: „Sestupu je mi hrozně líto kvůli všem lidem okolo Dukly. Je to smutný moment, za který jednoznačně můžu já.  Začátek zápasu byl dobrý, z čehož vyústila penalta. Tu jsme neproměnili. Naopak jsme inkasovali ze standardní situace, což nás provází delší dobu. Celý zápas jsme se snažili, ale nezvládli to i přes některé dobře vytvořené příležitosti. Domácí vyhráli zaslouženě.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo