Generální partner
Světlý režim
31. květen 2019

Zraněný Pavel Dreksa: Kluci to zvládnou

Stoper Pavel Dreksa opět laboruje se zraněním! Tato sezóna je pro devětadvacetiletého středního obránce doslova zakletá. I se sádrou na noze si však nenechá ujít nedělní vyvrcholení na Vysočině. Svým spoluhráčům věří!

Pavle, spoluhráčům už bohužel na hřišti nepomůžete. V nadstavbě jste se opět zranil. Co se přesně stalo?
Přetrhl jsem si šlachu u pravého kotníku. Minulý čtvrtek mě náš klubový lékař MUDr. Vojkůvka operoval. Momentálně mám asi na pět týdnů nohu v sádře a potom přijde na řadu rehabilitace a postupné zapojování se do tréninku.

Jak dlouho budete mimo?
Neodvážím se vůbec tipovat, ale zřejmě čtyři měsíce. Pekelně dlouho jsem laboroval už s achilovkou. Prognózy moc nevycházely, proto je po mně teď už raději nechtějte.

Zdravotních lapálií jste měl v této sezóně požehnaně.
Moc mě to mrzí. V nejlepším fotbalovém věku jsem ztratil rok kariéry. Je to hrozné, ale musím to zvládnout a vrátit se zase zpátky na hřiště.

V neděli se v Jihlavě rozhodne o tom, zda Karviná zůstane prvoligová. Věříte, že se to podaří?
Ano, jsem přesvědčený, že to dobře dopadne a kluci poslední zápas sezóny zvládnou. Doma jsme v úterý vyhráli 2:1, s tím tam jedeme. Jedno vítězství máme v kapse. Vnímám to takřka podobně jako minulý rok. Také jsme nakonec jeli do Jihlavy hrát o bytí a nebytí – a zvládli jsme to.


Může být výhodou, že tým má právě tuto zkušenost?
Jsme v podobné situaci jako v loňské sezóně Jihlava, které stačilo s námi neprohrát. My jsme ale zvítězili a udrželi se. Z toho vyplývá, že se z toho musíme poučit a přistoupit k tomu trochu jinak, abychom nedopadli jako Vysočina, protože právě nám „stačí“ v neděli neprohrát. Ale my tam musíme jet s tím, že chceme vyhrát - na remízu nelze spoléhat. Jestli to ale může být naší výhodou? Nevím, náš kádr je z velké části jiný. Moc už nás v kabině nezbylo.

Budete přímo na stadionu?
Samozřejmě, stoprocentně do Jihlavy přijedu. Sednu do auta a po skvělé „dé jedničce“ dorazím (úsměv).  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo