Generální partner
Světlý režim
22. červen 2019

Čtyři góly do sítě Žiliny = výhra 4:3!

Velmi dobře zahájili sérii letních přípravných utkání fotbalisté MFK. Před zaplněnou hlavní tribunou zdolali slovenskou Žilinu sice jen o gól, ale vstřelené čtyři góly jistě potěší.
MFK Karviná
sobota 22.6.2019
4:3
(1:0)
Městský stadion
Diváci: 700
MŠK Žilina
I.poločas: Hrdlička - Ilko, Stropek, Rundić, Benamar - Smrž - Oršula, Bukata, Weber, Guba - Ramirez. II. poločas: Pastornický - Krivák, Dramé, Holiš, Tusjak - Janečka - Wala, Lingr, Petráň, Galuška - Vystavnij.
I. poločas: Volešák - Vallo, Kaša, Minárik, Demiri - Gamboš, Diaz, Myslovič - Rusnák, Balaj, Jánošík. II. poločas: Petráš - Anang, Kopas, Králik, Sluka - Gamboš, Pečovský, Bichakhchyan - Gerebenits, Kurminowski, Ďuriš.
Branky: 61. a 70. Galuška, 38. Ramirez, 55. Tusjak - 64. Gerebenits, 77. Anang, 86. z pen. Kopas
Rozhodčí: Cieslar

Komentář

Karvinští trenéři nasadili avizované dvě jedenáctky, během devadesáti minut se prostřídalo dvaadvacet hráčů. Domácí začali aktivně, dařilo se levé straně, kde operovali testovaný Benamar a Guba. Žilina poprvé zahrozila střelou Mysloviče, vzápětí Rusnák trefil břevno. Na druhé straně nepříjemně pálil Bukata a potom už přišla domácí gólová radost.

Navrátilec z hostování Eric Ramirez dostal přesný centr mezi obránce Žiliny a střelou po zemi překonal gólmana Volešáka. Tři minuty před pauzou ještě těsně vedle tyče pálil Dávid Guba.

Druhá půle přinesla hned šest gólů. Ten první v 51. minutě  - po rohovém kopu se odražený míč dostal k Luboši Tusjakovi, který ho „zavěsil“ naprosto přesně pod břevno. Po hodině hry už to bylo o tři góly. Petr Galuška si na zadní tyči počkal na vyraženou střelu od gólmana Žiliny a bez problémů odklidil míč do sítě.

Kdo si myslel, že je rozhodnuto, byl na omylu. Tři minuty po třetím gólu Žilina krásnou střelou Gerebenitse snížila. Čtvrtý gól Karviné měl na hlavě po rohovém kopu Sufi Dramé, jenže skvělý zákrok předvedl brankář slovenského týmu. Dvacet minut před koncem to znovu bylo o tři góly, tváří v tvář gólmanovi suverénně zakončil Galuška a připsal druhý zásah v zápase.

Potom už střílel přesně pouze slovenský tým. Hezkou branku z hranice šestnáctky vstřelil Anang – Pastornický neměl nárok! Závěrečné minuty byly jasně v režii Žiliny, ta už ovšem vstřelila pouze jeden gól, navíc z penalty. Karvinští tak zvládli první přípravný zápas, zdolali pátý tým slovenské Fortuna ligy. Po nedělním dnu volna bude v pondělí letní příprava pokračovat dále.

Ohlasy trenérů

Trenér František Straka: „Sice trochu divoký výsledek, ale samozřejmě jsme s vítězstvím spokojení. Viděli jsme dva rozdílné poločasy a utkání naprosto splnilo účel – přijeli jsme z náročného soustředění a každý hráč si ještě během pětačtyřiceti minut musel hrábnout na dno svých sil. Ostatně ta únava byla vidět, ale mě to spoustu ukázalo. Spokojenost, opravdu!“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905