Generální partner
Světlý režim
4. srpen 2019

Historicky první bod! Karviná-Slavia 0:0

Karvinští mají první bod a získali ho v zápase s mistrem, proti kterému bodovali na sedmý pokus. Přes čtyři tisíce fandů vidělo vynikající zápas, ale gólu se nedočkali.
MFK Karviná
neděle 4.8.2019
0:0
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 4126
SK Slavia Praha
Hrdlička – Ndefe, Stropek, Rundić, Čonka – Lingr, Hanousek – Putyera, Janečka (74. Smrž), Vukadinović (56. Šašinka) – Petráň (82. Galuška).
Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – Souček, Král – Masopust (77. Olayinka), Hušbauer, Ševčík (69. Stanciu) – Van Buren (73. Júsuf).
ŽK: Rundić - Van Buren
Rozhodčí: Machálek - Paták, Flimmel

Komentář

V základní sestavě udělal kouč Straka oproti duelu v Plzni několik změn. Do brány se poprvé v sezóně postavil Libor Hrdlička, na stoperu nahradil zraněného Kouřila mladý Daniel Stropek a na levé straně zálohy operoval Vukadin Vukadinović. Aspoň na lavičce už byl Adriel Ba Loua.

Od úvodního hvizdu se hrál zajímavý a svižný fotbal.  Domácí začali zajímavou příležitostí, kdy Petráň nedosáhl na vysoký míč, který se odrazil k Lingrovi, ale ten ze zajímavé pozice vysoko přestřelil. Potom už začal minisouboj Hrdlička vs. Van Buren!

První zahřívací a překvapivý pokus holandského útočníka na přední tyč Hrdličku nepřekvapil. V pětadvacáté minutě stadion ztichl – Ndefe zahrál v pokutovém území rukou a pískala se penalta! K ní se postavil specialista Tomáš Souček, ale i „mistr tesař“ se někdy utne, vůbec netrefil bránu. V dalších minutách držela Slavia víc míč a vypracovala si další velkou šanci.

Mick Van Buren běžel sám na Hrdličku, ten jej ale skvěle vykrokoval a z ostrého úhlu už si s pokusem útočníka sešívaných poradil. V poslední minutě prvního dějství znovu Van Buren v šanci, ale trefil jen boční síť. Jak Slavia končila první půli, tak zahájila i tu druhou – Ševčík překonal už Hrdličku, jenže toho na brankové čáře zastoupil Ndefe a míč odkopl do bezpečí!

Do další příležitosti se dostal po rychlém brejku Masopust, ale fantom Hrdlička byl neprůstřelný, zlikvidoval i dorážku! Po hodině hry se připomněl Van Buren střelou do tyče. Slavia dokazovala svou kvalitu, ale nebylo ji přáno v zakončení. Karvinští hráli sympaticky, snažili se a tvrdě bojovali o první bodový zisk v této sezóně.

Hostům nepomohla ani střídání, i když především čerstvý Olayinka byl na hřišti znát. V poslední minutě přišla kritická chvíle a přezkoumávání jednoho zákroku videorozhodčím – po tříminutovém prodlení byl zjištěn těsný ofsajd Součka, tudíž (ne)faul Stropka byl bezpředmětný. Domácí nakonec čisté konto uhájili a poprvé v historii sebrali pražskému týmu bod a dokonce poprvé ani neinkasovali!  

Ohlasy trenérů

Domácí trenér František Straka: „Pocitově jsme poslali do brány Libora Hrdličku a to se ukázalo jako rozhodující. Ano, měli jsme štěstí a fotbalového boha na naší straně. Prvních pětadvacet minut bylo z naší strany výborných, tak bych si to představoval. Kvalitativní rozdíl tam byl, ale bodík jsme urvali srdcem. Moc si cením toho, že jsme uhráli nulu vzadu a konečně máme taky první bod v této sezóně. Psychicky nám to určitě pomůže.“  

Hostující trenér Jindřich Trpišovský: „Začátek zápasu nebyl nic moc, ale postupem času jsme si vytvořili trvalejší tlak. Vystřídali jsme všechny způsoby, jak nedat gól – jiný už asi neexistuje. Domácí svou snahou a zarputilostí dokázali uhájit nulu až do konce. V Karviné jsme ztratili body.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo