Generální partner
Světlý režim
29. duben 2010

Fotbalisté Karviné besedovali v Regionální knihovně.

V dnešních odpoledních hodinách se v prostorách Regionální knihovny v Karviné – Fryštátě konala beseda s názvem Můj život – fotbal. Této akce se zúčastnil sportovní manager MFK OKD Karviná Petr Mašlej, a dvojice hráčů našeho klubu: Radek Slončík a Martin Opic.

V sedmnáct hodin se zaplnily prostory karvinské Regionální knihovny do posledního místečka. Kdo nepřišel, mohl jen litovat. Všetečné otázky mířily na všechny aktéry besedy, kteří na ně ochotně odpovídali a závěrem uspořádali malou autogramiádu.

„Stát se profesionálním fotbalistou mě stálo mnoho dřiny i odříkání. Ale nelituji toho. Jsem rád, že jsem v mládí fotbalu obětoval dvojnásobek času, než někteří moji kamarádi. Odměnou mi bylo, že jsem si mohl zahrát ligu za Baník Ostrava a potom přestoupit do zahraničí. Zážitky, které jsem jako fotbalista posbíral, jsou k nezaplacení,“ vzpomínal na svá fotbalová léta sportovní manager Petr Mašlej.

Ve stejném duchu hovořil i Radek Slončík. „Měl jsem to štěstí, že jsem působil v klubech jako je Baník Ostrava, Sparta Praha či Ujpest Budapešť. Ale nejvýše hodnotím působení v reprezentaci. Samozřejmě velice rád vzpomínám na zápasy v Poháru UEFA s Baníkem. Nezapomenutelným zážitkem byl i zápas s Realem Madrid, v jehož dresu působil jeden z nejlepších fotbalistů světa Zinedin Zidan,“ líčil Radek Slončík.

I Martin Opic zhodnotil svou kariéru vrcholového sportovce. „I já jsem si zahrál Ligu Mistrů. Bylo to v Kaunasu, kde jsem přestoupil z Bohemians Praha. A musím říct, že život fotbalisty je krásný, ale bohužel krátký.“ Po dotazu, zda by si chtěl někdy zahrát první ligu, jen pokrčil rameny: „Kdybych byl o pět či šest let mladší, tak bych neváhal. V dnešní době mám již stabilní zaměstnání, a fotbalu se věnuji ve svém volném čase. Pokud bude o mě zájem, tak bych chtěl pokračovat v MFK OKD.“

Podobný dotaz směřoval i na Petra Mašleje. „Protože mám zdravotní problémy, tak již hraji jen za starou gardu. Fotbal na vrcholové úrovni mi chybí. Někdy bych rád pomohl našim klukům na hřišti, ale už to nejde.“

Přítomné zajímalo i současné dění v našem klubu. Zejména výstavba nového stadionu. „Českomoravský fotbalový svaz vyhlásil projekt Stadiony 2012. Pokud chceme hrát první či druhou ligu, budeme muset splňovat přísné podmínky. Takže bez nového stadionu bychom nemohli hrát profesionální soutěž. Nyní jsme ve fázi, kdy se rýsují plány. Projektovou dokumentaci zpracovává firma, která například navrhovala stadion Slavie Praha,“ prozradil Petr Mašlej.

Závěrem se diskuze točila kolem výkonů áčka. „Tlak na nás začíná být větší a větší, protože se nám letos nedaří. Jsme z našich výkonů zklamaní. Musíme však táhnout za jeden provaz,“ dodal závěrem Radek Slončík.















Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo