Generální partner
Světlý režim
18. srpen 2019

Černý Petr zůstal ve Slezsku, Karviná-Liberec 0:1

Karvinští nezvládli domácí duel s Libercem a zůstali na posledním místě prvoligové tabulky. Liberci stačil k výhře jeden gól, navíc duel dohrával v devíti.
MFK Karviná
neděle 18.8.2019
0:1
(0:1)
Městský stadion
Diváci: 2960
FC Slovan Liberec
Hrdlička – Krivák, Kouřil, Rundić, Ndefe – Smrž, Hanousek (46. Janečka) – Putyera (46. Guba), Lingr (74. Bukata), Ba Loua – Petráň.
Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite, Oscar – Pešek (83. Malinský), Mara, Potočný (90. Chaluš) – Kuchta (79. Musa).
Branka: 18. Pešek
ŽK: Rundić, Janečka - Oscar, Mikula, Nguyen
ČK: 68. Oscar, 90. Mara (oba LIB.)
Rozhodčí: Adámková – Mokrusch, Hájek

Komentář

Několik změn přichystal domácí realizační tým. Do základní sestavy se nedostali například Čonka s Janečkou, naopak poprvé od začátku nastoupil Ján Krivák. Ve středu hřiště dostal vedle Hanouska šanci Vojtěch Smrž. 

Utkání bylo od začátku opatrné, oba týmy nechtěly v žádném případě udělat chybu. Jenže ta přišla poměrně brzy – v osmnácté minutě Kuchta nacentroval do vápna, kde byli hosté v přečíslení - Oscar posunul na Peška a ten se trefil přesně mezi nohy gólmana Hrdličky. Domácím se nedařilo, ale šance na vyrovnání byly.

Ba Loua z dálky vyzkoušel z voleje pozornost Nguyena, ve 34. minutě natáhl po skvělé zpětné přihrávce od Ba Louy záložník Hanousek, jehož střelu vyrazil liberecký gólman na tyč. Na druhé straně zahrozil z brejku Breite, ale netrefil bránu.

Před druhým poločasem udělal František Straka dvě změny – stáhl Putyeru s Hanouskem a na hřiště poslal Gubu s Janečkou. Tři minuty po zahájení druhé půle málem využil dlouhé vhazování Hybše znovu Pešek.

Liberec dohrával tento duel v devíti. Nejprve nervózní a přehecovaný Oscar neudržel nervy na uzdě a po druhé žluté kartě musel předčasně do kabin a Karvinští měli přes dvacet minut výhodu přesilovky. Nejprve přišel nepříjemný okamžik, když Karafiát omylem trefil Lingra přímo do hlavy a ten musle být odnesen do šatny. O pár minut později mohl vyrovnat střídající Martin Bukata, jenže dvanáct minut před koncem trefil utěšenou bombou břevno!

Duel gradoval v sedmiminutovém nastavení, po rohovém kopu zakončoval v ideální pozici Vojtěch Smrž, ovšem Nguyen předvedl další skvělý zákrok. Ve třetí minutě nastavení uviděl přímou červenou kartu liberecký Mara po jasném stažení unikajícího Ba Louy. Hostující obránce fauloval ještě před vápnem, tudíž penalta nepřicházela v úvahu. Poslední standardní situace ovšem borci z Pobřeží slonoviny nesedla.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér František Straka: „Tento důležitý zápas nám zřejmě svazoval nohy. Měli jsme ve hře velké problémy, nepodrželi jsme ani balón – byl to špatný výkon. Na vypracování šancí se strašně nadřeme a pak je lehkovážně zahazujeme. Nevyšlo mi oživení hry Gubou, beru to na sebe. Zápas musíme hodit za hlavu a jet dál.“

Hostující trenér Pavel Hoftych: „Viděli jsme hodně emotivní zápas. Naše hráče jsem chystal na válku a před kluky smekám – odvedli maximum. Jednu z několika šancí v první půli jsme zakončili gólem, nás podržel gólman Nguyen. Po vyloučení Oscara létal do našeho vápna jeden centr za druhým. Jsme rádi za tohle vítězství.“  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo