Generální partner
Světlý režim
2. září 2019

Karviná získala útočníka Stevena Petkova

Karvinský tým se rozrostl o nové jméno – bulharský útočník Steven Petkov přišel na hostování s opcí z portugalského klubu CD Feirense a hned zasáhl do duelu v Teplicích.
Čtyřiadvacetiletý fotbalista mění druhou nejvyšší portugalskou soutěž za českou FORTUNA:LIGU. S Feirense, kde působil v jarní části sezóny 2018/2019, totiž skončil v minulé sezóně poslední a pád o patro níž byl nevyhnutelný. „Příjmení moc nepoužívám, říkejte mi prostě Steven,“ řekl na přivítanou.   

Vedení klubu i kouč František Straka si od útočníka z Bulharska slibuje hlavně góly. „Potřebovali jsme dalšího útočníka. Jsme rádi, že se nám nakonec podařilo získat Stevena, kterého jsme měli vytipovaného, na hostování do konce sezóny s následnou opcí,“ řekl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Steven je rodákem z bulharského hlavního města Sofia. Na klubové úrovni působil ve své rodné zemi a už zmíněném Portugalsku. Před odchodem na Pyrenejský poloostrov vstřelil v podzimní části bulharské nejvyšší soutěže šest gólů v osmnácti duelech za Botev Plovdiv. Dohromady v tomto klubu nasázel během jedné a půl sezóny 21 gólů ve čtyřiačtyřiceti zápasech.

Na jaře v Portugalsku zasáhl do dvanácti zápasů a vsítil jeden gól. V této sezóně si připsal jako střídající hráč jeden start za Feirense ve venkovním zápase na trávníku týmu Cova De Piedade. „Góly dávat umí, to víme a statistiky z bulharské ligy mluví jasně. Možná bude potřebovat trochu času na aklimatizaci a sehrání s týmem, ale věříme, že nám určitě pomůže,“ doplnil Lubomír Vlk.

Sám Steven prozradil, že jej imponoval zájem vedení klubu, proto se rozhodl pro angažmá ve Slezsku. „Vážím si toho, jak moc o mě Karviná stála. To mě přesvědčilo v rozhodování. Zatím se rozkoukávám, ale líbí se mi stadion i samotné zázemí. Doufám, že týmu budu co nejvíc prospěšný a brzy mě poznají i fanoušci,“ řekl muž, který na trávník v Teplicích vyběhl v dresu s číslem 9 a jmenovkou Steven. 



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo