Generální partner
Světlý režim
28. červenec 2008

Trenér nebyl spokojen. Oprávněně

Jeho tým splnil povinnost, ale k vítězství nad divizní Orlovou se protrápil. Jak viděl sobotní pohárový zápas trenér MFK OKD Karviná Leoš Kalvoda?

Byla to pro nás generálka na druhou ligu, ale nezvládli jsme ji. Sice nám chyběli Rýdel, Richter, Brezničan i Macek, kteří by měli být v základu, ale i tak jsme si měli se soupeřem divizní úrovně poradit daleko lépe,“ nebyl vůbec spokojen trenér MFK. Skřípalo to především v přechodu mezi obranou a zálohou, kde se mnohdy zbytečně ztrácely míče.

Projevila se do souhry karvinského mužstva skutečnost, že Karviná nastoupila znovu s dalšími posilami? „Určitě, ale nebylo to jen tím. Nasazení, bojovnost i fotbalovost, to vše nám chybělo. Ať se na mě hráči nezlobí, ale s takovou nemůžeme hrát II. ligu,“ podivoval se výkonu svých svěřenců Leoš Kalvoda.

Ten v duelu proti Orlové představil další dvě nové posily – ostravského Ficka a Buryána z pražské Dukly, jenž odešel z Karviné před půlrokem. Oba se s hráči stávajícího kádru teprve sžívají, což bylo v sobotu dobře vidět. „Vedení oba hráče získalo jako hotové posily, počítám s nimi do užší sestavy. Buryán by měl pomoci výrazně. Je to zkušený obránce, navíc ostatní spoluhráče zná z předešlého působení. Dneska měl ale ještě problémy s organizací hry,“ všiml si po utkání trenér Kalvoda.

Stihnou vše Karvinští za necelý týden dopilovat? „Celá příprava se nesla v tom duchu, že jsme hlavně zkoušeli nové hráče, formoval se kádr. Času bylo hodně málo od samého začátku a teď už zbývá jen týden. Musíme se s tím poprat. Myslím, že je vidět, že nás zlobí hlavně levá strana,“ uzavřel Leoš Kalvoda.

(Martin Ruščin, Karvinský deník, 28. 7. 2008)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo