Generální partner
Světlý režim
3. květen 2010

U17 klopýtla s posledním Vsetínem.

Zatímco devatenáctka i nadále suverénně kráčí za postupem, jejich mladší kolegové z U17 zaváhali. Na půdě posledního Vsetína nečekaně ztratili dva body za remízu 1:1. Přinášíme vám výsledkový přehled dorostu a mládeže.

FC Vsetín - MFK OKD Karviná U19 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: Poštulka, Sznapka, Handzlík, Jaworski

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek - Večeřa, Janík, Sznapka, Žebrok (46.Handzlík) - Koutný (46. Benauer), Škuta, Puškáč (46. Setlak), Nowinski - Jaworski, Poštulka (59.Ševčík)

Celý zápas se hrálo pouze na jednu bránu. A to vsetínskou. V prvním poločase jsme soupeře nepustili na naši obrannou polovinu. Vytvořili jsme si osm gólových šancí, ale využít jsme dokázali pouze dvě. Po přestávce se obraz hry nezměnil. Naše vítězství mohlo být vyšší, ale stejně jako v prvním dějství, i v druhé půli jsme doplatili na slabou produktivitu v zakončení.

.

SK Brušperk - MFK OKD Karviná U18 1:3 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 39. Skoč, 67. Žídek, 80. Seget

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Ochodek, Stanowski, Mleziva,Maryniok - Žídek, Gorniok, Stračánek (56. Otisk), Seget - Marek, Skoč (61. Kaša)

První poločas jsme se na hřišti trochu hledali, nedařili se nám přesné přihrávky na střední a větší vzdálenost. My i soupeř jsme měli minimum gólových příležitostí. Ve 24 minutě Brušperk využil zaváhání našeho gólmana, který se vydal boxovat míč na hranici "šestnáctky" a domácí ho po zisku obratem poslali do naší brány. My jsme vyrovnali ve 39 minutě po individuální akci Marka, který se vydal překonat hráz tří obránců a následně odražený míč dopravil do brány Skoč. V druhém poločase soupeř hrozil především po standardních situacích, s kterými si několikrát bravurně poradil Stach. Postupem času jsme získávali mírnou převahu, z níž vyústil druhý gól, který vstřelil Židek po výborném naběhnutí na přesnou křížnou přihrávku Kaši. Poté jsme zvýšili tlak, který se projevoval častější střelbou, držením míče a standardními situacemi. V 85 minutě se naše převaha završila třetím gólem, kdy Mleziva křížným míčem do pokutového území vybídl Segeta k tomu, aby posadil obránce a brankáře na zadek a poslal míč do prázdné brány.

.

Vsetín – MFK OKD Karviná U17 1:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 37. Dočekal

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Šiška, Dančík, Třaskalík, Kupczak - Nowak, Bartoň, Maljar, Galocz - Legierski, Doležal (60. Hankus)

Utkání, které se nám vůbec nepovedlo. Soupeř nás ničím nepřekvapil, spíše jsme překvapili sami sebe... Od počátečního hvizdu jsme hráli bez zájmu a čekali jsme na to, že se soupeř porazí sám. Opak byl pravdou a nebýt pozorného a výborně chytajícího Dočekala, mohli jsme se divit ještě více. Soupeř si za celý zápas vypracoval dvě brankové příležitosti díky naší nedůslednosti a ležérnosti (jednu z nich Dočekal skvěle zlikvidoval, druhou také vyřešil, ale osamocený hráč soupeře dorážku usměrnil do naší branky). Je pravdou, že ve druhém poločase se soupeř vlastně pouze bránil, a že naši hráči "zasypali" jeho branku spoustou střel. Ale gólový výsledek se nedostavil. Zklamaní nemůžeme být pouze z výsledku, ale především z přístupu některých našich hráčů. Pochvalu si v tomto utkání zaslouží výborný Dočekal, Maljar a dvojice stoperů Dančík a Šiška.

.

SK Brušperk – MFK OKD Karviná U16 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 32. a 52. Ryšavý, 39. a 72. Owczarzy

Sestava MFK OKD Karviná: Gorniok - Káňa, Toman, Helis, Malatinský (45. Bizoň) - Gizara, Dančík (72. Stanowski), Blaho, Otisk (69. Seget) - Owczarzy, Ryšavý

První poločas nebyl z naší strany ideální. Hráli jsme bez pohybu se spoustou nepřesností a naše ofenzivní činnost postrádala myšlenku a moment překvapení. Přesto jsme se dokázali dvakrát gólově prosadit. Poprvé skóroval z penalty Ryšavý (po faulu na Owczarzyho) a druhou branku vstřelil Owczarzy po důrazném dohrání standardní situace. Druhý poločas jsme hráli v daleko větším pohybu a soupeře jsme prakticky nepustili na svou polovinu. Po několika vydařených kombinačních akcích se nám podařilo dvakrát skórovat. Nejprve Ryšavý zakončil do prázdné branky akci Gizary s Otiskem, a skóre uzavřel krásnou střelou z 18 –ti metrů Owczarzy.

.

MFK OKD Karviná U15 - 1. FC Brno 0:1 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Frisch(62. Šipula), Cienciala, Kloda, Berešík - Šlampiak, Wenglorz (64. Vala), Siekiera (67. Kubiš), Uher (52. Kolek) - Kurušta,Sivák (47. Gabrysiak)

První poločas byl vyrovnaný, bohužel jsme vytvořené šance neproměnili. Škoda zvláště té Sivákové hned z první minuty, kdy šel sám na brankáře hostí, ale místo střely chtěl ještě přihrávat… Druhý poločas nás začal soupeř herně přehrávat, ale kluci svou bojovností drželi šanci na získání bodu až do 55. minuty, kdy Kolek fauloval v pokutovém území a soupeř si díky proměněné penaltě odvezl tři body.

.

Třinec B - MFK OKD Karviná U14 1:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 15. Puchel

Sestava MFK OKD Karviná: Kubica - Moskál, Leibl (54. Jadamík), Kurz (13. Chmelař), Svoboda (42. Zeisberger) - Szkuta, Molnári (61. Iliadis), Puškáč, Cileček - Puchel, Chnúrik (40. Hubáček)

Utkání hrané na hrbolatém terénu pro nás nezačalo nejšťastněji. V 7. minutě jsme po nedůrazném odkopu v šestnáctce dovolili soupeři potrestat naši nedůslednost - 0:1. Od tohoto momentu jsme protivníka přehrávali ve středu hřiště a výsledkem byl vyrovnávací gól, kdy Chnúrik perfektním míčem za obranu našel Puchla, který své sólo dokázal využít - 1:1. V druhém poločase jsme byli aktivnější, ale nepodařilo se nám to vyjádřit gólově. Remíza byla spravedlivá pro obě mužstva.

.

MFK OKD Karviná U13 - 1. FC Brno 2:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 4. Řapek, 6. Putyera

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel - Kolek, Stallmach, Matějek (45. Čermák), Lichtblau (30. Ženíšek) - Malyjurek (45. Šiška), Hilbert, Mikulec, Lingr - Putyera (45. Gasior, Řapek

V předehrávce 22. kola jsme sehráli velmi kvalitní utkání s týmem, který bojuje o přední umístění. Připravili jsme se a chtěli jsme potvrdit vzestupnou formu kvalitním výkonem. Než se soupeř stačil rozběhat, ve 4. a 6. minutě jsme skórovali a dali najevo, že to Brno nebude mít snadné, jak bylo zvykem. Celý první poločas jsme aktivně napadali a výsledkem byly další šance. Druhý poločas se soupeř se dostával více do hry a vytvářel si mnohem víc gólových příležitosti. Soupeř ve 44. minutě skóroval a snížil na konečných - 2:1 Všichni hráči si zaslouží pochvalu. Zároveň se přesvědčili, že se dá hrát s kýmkoliv.

.

Třinec B – MFK OKD Karviná U12 2:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Cieslawski (31. Pavlica), Michalidis, Štěrba, Hujo (59. Tancoš) - Poštulka (31. Banot), Zeisberger, Berešík, Hrkel´ - Kondziolka (31. Jóba), Všetička (31. Špaček)

Do utkání jsme vstoupili zakřiknutě. Zbytečně jsme se zbavovali míčů, což mělo za následek územní převahu soupeře. V 18. minutě jsme si nepohlídali kombinaci na levé straně, která vedla k průniku do pokutového území. Tam si čistě počínal Michalidis a při důrazném odebrání míče Štěrbou byl odpískaný pokutový kop. Ten soupeř proměnil. Je nutno přiznat, že za první poločas si soupeř vedení zasloužil. Jinak tomu bylo ve druhém poločase, kdy jsme soupeře zatlačili na jeho půli, vytvářeli si šance, ale nedokázali jsme je zužitkovat. Když jsme v posledních minutách vrhli vše do útoku, soupeř rozhodl z ojedinělého protiútoku. Zastavit přihrávku do čtyřmetrového postavení mimo hru se snažil Štěrba, ale nešťastně zasáhl míč, který nakonec skončil v bráně. Za bojovnost ve druhém poločase a o snahu o zvrat nelze klukům nic vytknout. Horší to bylo v prvním poločase!

.

MFK OKD Karviná C starší - MFK Havířov B 0:11(0:3)

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa - Buchta, Petyniak, Koniuch (36. Sicha), Hanák - Dičík, Šťastný, Derík, Macko - Kendzior (36. Bouřa), Kubačák

.

MFK OKD Karviná C mladší - MFK Havířov B 3:1(1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 20. Galusek, 50. Čermák, 55. Kielkowski

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček - Čermák, Gatnar, Michalička, Skalka - Cyroň (30. Szelong), Lotter, Putyera, Galusek - Kielkowski (55. Nachtman), Tancoš (50. Przybyla)

Do dnešního těžkého utkání jsme nastoupili dobře koncetrovaní a postupně jsem získávali mírnou optickou převahu. Tu jsme zužitkovali ve 20. minutě, kdy jsme se po pěkné akci ujali vedení - 1:0. Poté jsme ale zapomněli pořádně pokrýt levou stranu obrany, a soupeř poměrně rychle srovnal. Naši hráči znejistěli a od další pohromy nás zachránil brankář Němeček, který dvakrát chytil již jistý gól. Po přestávce jsme soupeře přitlačili, ale brankový efekt nepřicházel. Teprve v 50. minutě se z velké dálky opřel do míče Čermák a jeho rána zapadla pod víko branky - 2:1! Soupeř musel otevřít více hru a po brejkové situaci po ose Galusek,Putyera zakončil Kielkowski do poloprázdné branky - 3:1. Hosty jsme ve druhém poločase do ničeho vážného nepustili, což je dobrá předzvěst lepšící se obranné činnosti týmu. Pochvalu si zaslouží všichni hráči za přístup i nasazení. Nejlepším hráčem na hřišti byl Putyera, který byl motorem našich akcí.

.

Starší přípravky:

MFK Havířov A – MFK OKD Karviná A 4:3

Branky MFK OKD Karviná: Macko, Sembol, Swaczyna

.

MFK OKD Karviná B – TJ Petřvald 2:2

Branky MFK OKD Karviná: Ostáš, Dobeš

.

Horní Suchá – MFK OKD Karviná C 5:1

Branka MFK OKD Karviná: Vrba

.

Dětmarovice – MFK OKD Karviná C 1:1

Branka MFK OKD Karviná: Janík

.

Mladší přípravky:

Horní Suchá – MFK OKD Karviná A 2:6

Branky MFK OKD Karviná: Vondrák 2, Mendlík, Tyrlík, Šťastný, Chobot

.

Český Těšín – MFK OKD Karviná A 3:1

Branka MFK OKD Karviná: Toroň

.

MFK OKD Karviná B – MFK Havířov B 4:2

Branky MFK OKD Karviná: Popov 2, Dawid, Podhrazký

.

Sl. Orlová – MFK OKD Karviná C 11:1

Branka MFK OKD Karviná: Foltýn

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo