Generální partner
Světlý režim
14. září 2019

Jede se dál, dorazí Klokani! Karviná-Bohemians 1905 (ne,15)

Reprezentační pauza je minulostí, FORTUNA:LIGA pokračuje devátým kolem a Karvinští se po téměř měsíci představí opět v domácím prostředí.

Čtyřbodový zisk z posledních dvou duelů se pokusí hráči MFK Karviná potvrdit před vlastními fanoušky a skolit pražský výběr z Ďolíčku, kterému v minulé sezóně nevstřelili na domácím trávníku ve dvou duelech ani gól. „Tímto duelem pro nás začínají zápasy pravdy,“ zmínil správně záložník Marek Hanousek. Po nedělním utkání jedou Karvinští do Příbrami a za dva týdny přivítají ve slezském derby Opavu.

Hráči i fanoušci jsou nažhavení, naposledy se v Karviné hrál prvoligový zápas 18. srpna a Liberec si odvezl hubené jednobrankové vítězství. „Tři body z domácího utkání už potřebujeme jako sůl. Všichni pro maximální zisk uděláme maximum.  Jsem přesvědčený, že fanoušci přijdou, má být fajn počasí a potřebujeme jejich podporu,“ vzkázal trenér MFK František Straka,

Co čekat od Bohemky? „Je to nepříjemný, těžký a běhavý mančaft, na kterém je znát rukopis trenéra Martina Haška,“ má jasno karvinský trenér, který bude muset oželet kapitána Milana Rundiće, jenž pyká za čtyři žluté karty. Do zápasového zatížení se už vrací Jan Moravec, zatím ovšem pouze za B-tým.


Pražští Bohemians jedou do Karviné jako nejhorší tým na hřišti soupeřů – spolu s Příbramí venku ještě nebodovali. Týmu trenéra Martina Haška se však velmi daří v domácích zápasech i díky hezkým brankám ze standardních situací v podání Jakuba Podaného a především gólům ze samotného závěru. Prozatím tedy Bohemka všech svých deset bodů uhrála v Ďolíčku!

Tým z hlavního města přes léto doplnil kádr dle svých možností a na první pohled se zdá, že je kvalitnější než v minulé sezóně. Za stěžejní příchody můžeme určitě označit angažmá Kamila Vacka a Jakuba Podaného. Prvně jmenovaný hrál v Gliwicích s Martinem Bukatou, Podaný zase dlouhou dobu v Dukle s Markem Hanouskem.

Z Příbrami přišel do hlavního města francouzský útočník Ibrahim Keita, dalšími posilami jsou Petr Hronek s Jakubem Radou, Danielem Köstlem a Patrikem Le Giangem, který chytal i za Karvinou. Z odchodů stojí za zmínku přesun Rudolfa Reitera do Ostravy. V minulé sezóně to Karviné proti Bohemce moc nešlo – ve třech duelech čtyřikrát hráči ze Slezska inkasovali a nevstřelili ani gól. V Praze remizovali 0:0, doma oba zápasy prohráli (0:3 a 0:1).

Utkání 9. kola FORTUNA:LIGY MFK Karviná – Bohemians Praha 1905 začne na Městském stadionu v Karviné-Ráji v neděli 15. září v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Emanuel Marek. Pokladny stadionu se otevřou v 13:45 hodin. Klubové bulletiny MFK Karviná najdou fanoušci zdarma ve Fanshopu, na pokladnách a u turniketů.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo