Generální partner
Světlý režim
24. říjen 2019

Třináctka si zahraje finále Ondrášovka Cupu

Poslední dva kvalifikační turnaje na neoficiální mistrovství republiky přinesly fandům a rodičům MFK Karviná poloviční radost. Žáci U13 obsadili druhé místo a postoupili, žáci U12 skončili šestí.

U12

V úterním kvalifikačním turnaji mladších žáků kategorie U12 dal kouč Zbyšek Gazda příležitost i dvěma fotbalistům z o rok mladší kategorie. „Gaborčík i Kotyza ukázali, že jsou šikovní a rozhodně se neztratili,“ podotkl Gazda. Jeho svěřenci v domácím prostředí dvakrát vyhráli, jednou remizovali a čtyřikrát prohráli.

V konečném součtu stačilo sedm získaných bodů na 6. místo. „Kluci plnili pokyny, to znamená rozehrávku, odvahu v soubojích jeden na jednoho a kolektivní myšlení. I když jsme skončili šestí, s předvedenou hrou jsem spokojený. Pomohli nám také kluci, kteří už trénují s U13. S Němčíkem i Zajacem se kvalita celého týmu pozvedla. Pochvala všem,“ hodnotil Zbyšek Gazda.

Kvalifikační turnaj ovládl ostravský Baník, druhé skončily Vítkovice. Nakonec postoupil i třetí Třinec. Finálový turnaj se uskuteční 16. a 17.5.2020 na dosud neurčeném místě.

Výsledky MFK – Přerov 6:0, Bílovec 1:1, Třinec 0:3, Šumperk 1:2, Hranice 3:0, Vítkovice 0:2, Baník Ostrava 1:2.

Konečné pořadí: 1. Baník Ostrava, 2. MFK Vítkovice, 3. Fotbal Třinec, 4. Bílovec, 5. Šumperk, 6. MFK Karviná, 7. Hranice, 8. Přerov   

U13

Postupovou radost zažili žáci U13, kteří těsně díky lepšímu vzájemnému utkání skončili před Třincem na druhém místě. „Tým potvrdil své kvality a stoupající výkonnost. Kluci si se soupeři poradili, přesto v některých momentech chyběla trocha štěstí. Postup z druhého místa bereme jako úspěch,“ zhodnotil trenér Aleš Hujík.

Na finálový turnaj se podívá Baník Ostrava a Karviná. Třetí Třinec jistotu ještě nemá. Velké finále se uskuteční 2. a 3. května 2020. Místo konání ještě nebylo určeno.

Výsledky MFK – Stará Bělá 3:0, Hlučín 3:0, Třinec 2:0, Kroměříž 2:0, Frýdek-Místek 0:1, Vítkovice 1:1, Baník Ostrava 1:2.

Konečné pořadí: 1. Baník Ostrava, 2. MFK Karviná, 3. Fotbal Třinec, 4. Frýdek-Místek, 5. Vítkovice, 6. Stará Bělá, 7. Kroměříž, 8. Hlučín


Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo