Generální partner
Světlý režim
1. listopad 2019

Bielan: Jablonec je na dva zápasy v týdnu zvyklý

Asistent hlavního trenéra Marek Bielan před nedělním domácím zápasem proti Jablonci apeluje, že je potřeba se vrátit ke hře, kterou tým praktikoval v prvních kolech a rozhodně si nemyslí, že by měl být pro MFK výhodou nabitý týden soupeře ze severu Čech.
V neděli dorazí čtvrtý Jablonec posílen o poslední domácí čtyřgólovou výhru a postup v MOL Cupu.
Určitě půjde o papírově nejtěžšího protivníka, proti kterému budeme doma hrát. Jablonec má pohárové ambice a především hrál Evropskou ligu - mají hodně zkušeností. To ale neznamená, že se jich bojíme. Věříme, že nepříznivou domácí sérii zlomíme. 

V posledních třech kolech vyšla Karviná střelecky i bodově naprázdno. Máte recept, jak to změnit?
Musíme se vrátit k naší hře, která nás zdobila prvních iks kol – v nich nás zdobila přesná obrana. Poctivá a zodpovědná. Když někdo udělal chybu, druhý ho zastoupil nebo to gólman chytil. K tomu se musíme vrátit. Co se týče útoku, tak my se do šancí dostáváme, ale kluci se  nemůžou prosadit. Celý týden pracujeme na obraně i útoku, snad to bude v neděli vidět a zvítězíme. 

Severočeši si neodvezli z Karviné v posledních dvou sezónách ani bod, navíc zde vypadli minulý rok i z MOL Cupu.
Vypovídá to o tom, že Jablonec chce hrát fotbal, mohlo by nám to sedět. Musíme se ovšem vyvarovat velkých individuálních chyb a mít i trochu štěstí.

Viděli jste Jablonec v úterním pohárovém duelu v Opavě?
Byli jsme se podívat a Opava nám ukázala, že s ním dá hrát. Musí se ale hrát zodpovědně dozadu, vyhrávat souboje, pokrýt silného útočníka Doležala a dát do hry srdíčko. Moc mě překvapil Tomáš Hübschman, který je hnacím motorem a duší Jablonce. 

Může hrát nějakou roli cestování a 120 minut na hřišti?
Myslím, že ne. Jablonec je na to zvyklý a především ani trenér Rada se na dva zápasy v týdnu nevymlouvá. Vůbec tedy nepředpokládám, že Jablonec dorazí unavený. Jejich připravenost dokresluje situace z Opavy, kdy osmatřicetiletý Hübschman před koncem druhého prodloužení naháněl mladého Šulce, který si s ním nevěděl rady. To byla fantastická věc a smekám klobouk. 

V Budějovicích byl vyloučen Martin Bukata. Jak těžké je připravit tým na zápas, když víte, že opět nebudete moci počítat s hráčem základní sestavy?
Problém to je. Ať už jde o karty nebo o zranění. Martina Bukaty je škoda, patřil k nadstandardním hráčům. Má myšlenku, uměl si poradit s míčem. Musíme si s tím poradit a věřím, že ho kluci nahradí. Musí ukázat, že jsou v kádru právem. Takový je fotbal a stává se to v jiných klubech, aktuálním případem je Zlín, kterému chybí snad jedenáct hráčů.

Jaká je situace ohledně „padlých“ v Českých Budějovicích, nedohráli Dreksa, Kouřil, Ndefe a Ba Loua?
Všichni jsou v tréninkovém procesu. Jestli ale nastoupí… I oni dělali chyby a nějakou změnu budeme muset s hlavním trenérem udělat. Do neděle máme čas.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo