Generální partner
Světlý režim
14. prosinec 2019

Z chladného severu bez bodů! Liberec-Karviná 3:0

Domácí Slovan udeřil třikrát po změně stran a dokráčel k vítězství. Rok 2019 končí Karviná na patnáctém místě tabulky.
FC Slovan Liberec
sobota 14.12.2019
3:0
(0:0)
Stadion U Nisy
Diváci: 1760
MFK Karviná
Knobloch – Mikula, Kačaraba, Chaluš, Hybš – Oscar, Breite – Malinský (69. Pešek), Baluta (62. Mara), Potočný – Musa (88. Gembický).
Hrdlička – Krivák (55. Petráň), Janečka, Rundić – Ndefe, Hanousek, Bukata, Lingr (82. Zhelizko), Čonka – Ba Loua (74. Putyera), Vukadinović.
Branky: 48. Potočný, 70. Mara, 86. Breite
ŽK: Oscar, Chaluš - Krivák, Vukadinović, Janečka, Rundić, Zhelizko
Rozhodčí: Královec – Kotalík, Pečenka

Komentář

Karvinští vyrukovali na domácí tým v rozestavení 3-5-2, což asi Liberec nečekal. Slovenskému stratégovi Juraji Jarábkovi na lavičce MFK chyběli zranění stopeři Dreksa s Kouřilem a univerzál Moravec. Změny v sestavě? V bráně se po pěti zápasech objevil Libor Hrdlička, pouze na lavičce zůstal útočník Michal Petráň a po karetním trestu se vrátil Gigli Ndefe. Naopak kvůli kartám nemohl nastoupit Smrž.

Fotbalisté zpod Ještědu byli v úvodních deseti minutách aktivnější, ale všechny centry před bránu sbíral ze vzduchu s přehledem gólman Hrdlička. První zajímavější situace přišla po čtvrthodině, kdy uviděl žlutou kartu trenér Jarábek za to, že chytil míč, který ještě nebyl celým objemem v zámezí.

Zahrozil také rychlý Baluta ve spolupráci s Breitem, ale druhý jmenovaný nakonec odražený míč napálil vysoko nad bránu. Tempo hry postupně upadalo, proto se nikdo nemohl divit, že poločas skončil nerozhodně 0:0.

Vstup do druhého poločasu vyšel domácím, kteří hned po třech minutách skórovali – nebezpečný pokus Musy vyrazil Hrdlička do strany pouze k Potočnému, který ve skluzu dopravil míč do sítě, a Liberec šel do vedení. Karvinští si první střelu na bránu připsali ve čtyřiapadesáté minutě, kdy Čonka posadil míč na hlavu Ba Loua, ten však na Knoblocha nevyzrál. Akce pokračovala, k míči se na jedenácti metrech dostal Hanousek, ale netrefil bránu.

Na druhé straně Musa nadvakrát nevyzrál na Hrdličku. Až přišla standardní situace, hraniční ofsajdová situace a čtyři hráči v modrém před Hrdličkou. Praporek asistenta zůstal dole a Mara zvýšil na dvoubrankový rozdíl. V té chvíli bylo jasno.

Zbytek utkání se už pouze dohrával, Karvinští nenašli morální síly na zvrat. Navíc ještě přišla třetí branka z kategorie laciných – po chybě stoperů Janečky s Rundićem určil konečné skóre nekompromisně kapitán Breite. Pozitivum? Prvních pár minut v nejvyšší soutěži stihl dorostenec Zhelizko. Karvinští se s rokem 2019 loučili tříbrankovou porážkou a neveselou dalekou cestou domů.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Pavel Hoftych: „Problém Karviné je v ofenzivě, proto je na třinácti bodech. Utkání bylo o tom, zda je dokážeme otevřít. Prvních pětadvacet minut jsme hráli moc dobře, tlačili jsme hosty, ale bez efektu. Druhá půle byla o tom, jestli konečně dokážeme vstřelit gól. Povedlo se to rychle, soupeř překupil řady a působil sebevědoměji. My jsme ale přidali dva góly a zápas si nezkomplikovali.“

Hostující trenér Juraj Jarábek: „Na soupeře jsme byli dobře připraveni, první poločas tomu odpovídal, protože jsme domácí do ničeho moc nepouštěli. Bezbrankový poločasový stav nám nahrával, ale přišla nedůslednost a gól. Zklamaný jsem s naší hrou dopředu, chybí tomu kvalita. Výkony některých hráčů mě zklamaly. Za klub, kde působíte, musíte hrát srdcem. To jsem u některých postrádal.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo