Generální partner
Světlý režim
22. květen 2010

Karviná hostí Sokolov, hrát se bude

V neděli svedou na hřišti Městského stadionu v Karviné – Ráji fotbalovou bitvu dva celky, které se na jaře ve II. lize spíše trápí, tedy Karviná a Sokolov.

Protože se zdravotní stav karvinského kádru nelepší, spíš naopak, dává trenér mužstva Jiří Balcárek dohromady jedenáct statečných, kteří nastoupí na hřiště a musí odevzdat absolutní maximum.

„Potřebujeme vyhrát a podřídíme tomu vše. Musíme hlavně odčinit ten strašný výkon z Vítkovic, který jsme předvedli hlavně v prvním poločase,“ poukazuje Balcárek na týden staré utkání v Ostravě, kam přijela Karvinou povzbudit i skupinka fanoušků klubu.

Zdravotní komplikace karvinského kádru neberou konce. Středopolař Pavlík má od duelu ve Vítkovicích naražená záda. „V týdnu nemohl ani chodit, natož trénovat. Bude mimo,“ podotkl Balcárek. Další hráč Staš má natažený stehenní sval, takže si také nezahraje. A Ficek se po dohodě s vedením rozhodl, že operaci problémového ramene podstoupí již teď.

„U Ondry Ficka jsme se domluvili na tom, že bude lepší, když se mu na rameno podívají lékaři už nyní, aby byl co nejrychleji fit a připraven do příští sezony,“ prozradil Balcárek.

Tomu se tak při neúčasti Slončíka, který ale zřejmě již nastoupí, neboť si to situace prostě žádá, rozpadla středová formace.

„K tomu všemu musíme připočíst ještě útok, protože Martin Opic nebyl v týdnu vůbec na tréninku. Jako hasič pomáhal při povodních. Každý den spal tak čtyři hodiny, takže ze zápasu je omluven. Ale říkal, že dorazí, tak uvidíme,“ podotkl na adresu karvinského střelce trenér Balcárek.

Svůj tým během týdne připravoval na umělce, neboť hlavní hrací plocha polykala dávky dešťové vody a nebyla způsobilá ke hře. Do neděle by se však měla vzpamatovat. „Odehráli jsme domácí zápasy už v horších podmínkách. Navíc se blíží závěr soutěže a nejsou termíny. Budeme hrát,“ ujistil tiskový mluvčí karvinského klubu Dalibor Knapik.

Karvinští sledovali svého soupeře v duelu na hřišti Zlína. Sokolov na jaře zrovna nevykazuje oslnivou formu, zrovna tak ale Karviná. „Sokolovu se sice nedaří, ale my jej viděli v zápase ve Zlíně, kde na hřišti postupového kandidáta uhrál remízu 1:1 a hrál opravdu velmi dobře. Nebude to snadný protivník, čeká nás velká dřina,“ upozornil karvinský kouč.

Domácí se ale zase tak moc na soupeře nezaměřovali, neboť měli starosti sami se sebou. „Musíme se v tom utkání vydat ze všech sil, hrát na hranici obětavosti, s maximálním odhodláním. Silou vůle už se nám podařilo vyhrát nad Vlašimí i Opavou, takže doufáme, že do třetice bude platit všeho dobrého,“ zakončil Jiří Balcárek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo